Avivasa 10. yıl kutlamalarını gala gecesiyle tamamladı

Avivasa 10. yıl kutlamalarını gala gecesiyle tamamladı

Avivasa, 10. yıl kutlamaları kapsamındaki etkinliklerini gala gecesiyle tamamladı. Mesut Yar’ın keyifli sohbeti ve Fatih Erkoç’un müziğiyle renklenen geceye, Avivasa yöneticileri, müşterileri ve iş ortaklarının yanı sıra iş dünyasından isimler katıldı.

Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer ve AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca ev sahipliğinde, 14 Aralıkta Four Seasons Bosphorus Otel’de düzenlenen geceye, Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen de katıldı.

Mesut Yar’ın ilk konuğu Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer oldu. Yar’ın sorularını yanıtlayan Dinçer, sigorta sektörünün Sabancı Holding için her zaman öncelikli sektörlerden birisi olduğunu, global ortakları Aviva’nın da, Türkiye ve Türk pazarını “yıldız pazar” olarak nitelendirdiğini vurgulayarak şunları söyledi: “bireysel emeklilik sektöründe 2015 yılında elde ettiğimiz sektör liderliğini sürdürüyoruz. 10 yıl içinde, müşteri sayımızda üç kat ve fon büyüklüğünde 13 kat artış gösterdik. Bu başarının altında üç temel neden yatıyor. İlki, Avivasa’nın özverili ve deneyimli çalışan ve yönetici kadrosu.  İkincisi, köklü Sabancı Holding geleneği ve gücü… Ve son olarak, 300 yıllık Aviva tecrübesi” dedi.

Türkiye’nin ve Dünyanın 10 Yılı

Mesut Yar’ın öteki konuğu ise, Avivasa CEO’su Fırat Kuruca idi. Kuruca, 10.yıl kutlamalarını, Mart ayında Antalya’da düzenledikleri Vizyon Toplantısyla başlattıklarını belirterek, “Ağustos ayında ise, dijitalleşme, müzik, sinema ve spor gibi tüm insanlık için önemli ilgi alanlarında, ülkemizde ve dünyada son 10 yılda gerçekleşen başarıları hatırlatmayı amaçlayan bir dijital iletişim çalışması başlattık. Dijital iletişim projemizde, yazar ve belgeselci Bedia Ceylan Güzelce’nin sunumu ve kendi alanlarının ünlü ve başarılı isimleriyle röportajlardan oluşan videolar hazırladık. Videolarımız televizyonda ve tüm sosyal medya hesaplarımızda yayımlandı ve yoğun ilgi gördü” dedi

Ardından, dijitalleşme, müzik, sinema ve spor alanlarında en başarılı isimlerin belirlendiği ve geçmiş 10 yılın “Keşke”lerini ve geleceğin “Mutlaka”larını içeren, “Türkiye’nin 10 Yılı” adlı bir araştırma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kuruca; “Türkiye temsili araştırmamızdan elde edilen en önemli ve sevindirici sonuç, insanımızın geleceğini çocuklarında görmesi oldu. Ve son olarak ise, tüm sonuçlardan oluşan ve Türk insanının yıllarca kütüphanelerine güzellik katacak, ‘Son 10 Yılda İz Bırakanlar’ almanağını hazırladık” dedi.

“İnsana ve kültüre yatırım”

AvivaSA ailesi olarak bu yılı, aynı zamanda insana ve kültüre daha fazla yatırımı hedefleyen bir dönüşüm yılı ilan ederek, ofis ortamlarından, iş yapış şekillerine kadar her şeyi yeniden ele aldıklarını vurgulayan Kuruca bu değişimi, “mutlu çalışan, mutlu müşteri” mottosuyla özetleyerek şunları söyledi: “Sürekli devinim içinde, değişmeden var olamazsınız. Öncelikle çalışanlarımızın daha fazla mutlu olmaları gerekiyor. Böylece, sadece hizmeti değil, duyguyu da müşterilerimize aktarabilirler. Müşterilerimizin AvivaSA’ya dair hissettiği duygu, bizim kültürümüzün yansıması ve yarınımızın garantisi demektir. Ayrıca bu yıl, ‘Yarın Şimdiden Güzel’mottomuzda özetlenebilecek yeni marka konumlandırmamızı hayata geçirdik. Dünya değişiyor, tüketici ihtiyaçları ve beklentileri değişiyor, trendler değişiyor… Elbette böylesi bir geleceğe hazırlanma sürecinde, markanızı da buna göre konumlandırmak durumundasınız.”

“Güven ve sadakate en çok dijital dünyada ihtiyacımız var”

Müşteri odaklılık kavramının, artık şirketlerin büyümesi ve hatta hayatta kalması için olmazsa olmaz hale geldiğini ifade eden Kuruca sözlerini şöyle tamamladı: “Günümüzü artık, insan odaklı bir dönem olarak bile tanımlayabiliriz. Yeni teknolojileri hızlıca adapte edip, müşterilerinin ve çalışanlarının hayatında fark yaratan şirketler öne çıkıyor artık. Sektörümüz yapısı gereği, bazı durumlarda 50-60 yıla uzanan müşteri ilişkilerinin kurulduğu, gelecek ve bugün güvencesi gibi hayati ihtiyaçlarla insan yaşamına dokunan ve insanla iç içe bir sektördür. Geleceği şekillendirecek alanlardan birisi dijitalleşme olsa bile sadakat, güven ve iş yapma şeklinden kaynaklanan ‘tercih edilen kurum’ olma gerçeği değişmeyecektir. Hatta belki de güven ve sadakate en çok dijital dünyada ihtiyacımız var.”

https://www.avivasa.com.tr/

13.01.2018