Allianz’ın “Gelecek Nesilleri Cesaretlendirmek” programı

Allianz’ın “Gelecek Nesilleri Cesaretlendirmek” programı

Türkiye’den üç sosyal girişim finalde

Burçin İmir

Allianz’ın çocuklar ve gençler için sosyal faydaya odaklanan “Gelecek Nesilleri Cesaretlendirmek” programında finale kalan sosyal girişimler belirlendi. Allianz Grubu’nun Impact Hub’la işbirliği çerçevesinde desteklediği programda Türkiye’den Reflect, BinYaprak ve Scode, yatırıma hazır ilk 10 sosyal girişim arasına girme başarısını gösterdi. Kazanan sosyal girişimci uluslararası yatırımcılarla buluşacak ve 40 bin avronun sahibi olacak.

Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Malezya ve Brezilya’da ilk kez hayata geçirilen program kapsamında finale kalan 10 sosyal girişim, gençleri etkileyen sosyal sorunlara odakları ve bu sorunların çözümü için harcadıkları çaba göz önünde bulundurularak belirlendi. 

“Geleceğe olumlu bir etki yaratma arzusu şampiyon olacak”

Allianz Türkiye Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Ofisi Direktörü Burçun İmir, şirket olarak stratejilerinde önleyici çözümler ile girişimcilik ve inovasyona odaklandıklarını vurgulayarak, şunları aktardı: “İyi bir çevre, iyi bireyler, iyi kurumlar ve iyi bir toplum hedefini şirket faaliyetlerimizin odağına aldık. Eğitimden sağlık ve cinsiyet eşitliğine kadar birçok önemli sosyal soruna çözüm arayan girişimcileri merkezine alan bu programın ilk aşamasına yapılan 100’den fazla başvuru bizi çok mutlu etti. Mülteci sorunu, doğa dostu imalat, profesyonel yaşamda kadını güçlendirmek ve çocuklara kodlamayı sevdirme hedefleri finale kaldı. Programın uluslararası finalinde kim kazanırsa kazansın, bizce geleceğe olumlu bir etki yaratma arzusu şampiyon olacak.”

“Türkiye’den sosyal girişimlerin potansiyelinin göstergesi”

Sosyal girişimciliğin dünyada ve ülkemizde her geçen gün önem kazanan bir konu olarak karşımıza çıktığına dikkat çeken Impact Hub’ın İstanbul ayağının kurucu ortağı Semih Boyacı ise “Son yıllarda ülkemizde de doğru destek mekanizmalarıyla etkisini büyütme ve daha çok insan için değer yaratma potansiyeline sahip girişim sayısı önemli bir seviyeye ulaşmış durumda. Bununla beraber sosyal girişimcileri yatırıma sistematik bir şekilde hazırlayacak ve uygun yatırımcılarla buluşturacak mekanizmaların eksikliğini de görüyoruz. Impact Hub olarak Allianz’la birlikte global ölçekte tasarladığımız  ve Türkiye dahil 4 ülkede uygulanmakta olan ‘Yatırıma Hazırlama Programı’ tam olarak bu ihtiyaca cevap veriyor. Program kapsamında seçilen 10 girişim arasında Türkiye’den de 3 başarılı girişimin olması bizi çok heyecanlandırdı. Bu Türkiye’den sosyal girişimlerin global pazarlardaki rekabet  potansiyelinin de bir göstergesi” dedi.

Ödül 40 bin avro

Türkiye ve Almanya’dan üçer, Brezilya ve Malezya’dan da ikişer sosyal girişim gelecek altı ay içinde, Impact Hub ve Allianz mentorları ve eğitimcilerinin yürütücülüğünde, iş modelleri, stratejileri ve ekiplerine ilişkin sistemli bir değerlendirme ve geri bildirim sürecine girerek, büyüme ve yatırım planlarını oluşturacak. Programa katılan girişimler, ayrıca 40 bin avro değerindeki Allianz Gelecek Nesiller Ödülü’nü kazanmak için 15 Haziran 2018 tarihinde Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek yatırımcı gününe katılacak.

https://www.allianzsigorta.com.tr/tr/basin-odasi/haberler-ve-duyurular/Gelecek-nesilleri-cesaretlendirecek-sosyal-girisimler-aran%C4%B1yor/