Zurich Grubu’ndan satın alma atağı

OnePath Life ve Bright Box’ı satın aldı

Zurich Grubu’ndan satın alma atağı

Zurich Grubu, Avustralya’nın lider bankalarından ANZ Grubu’nun hayat sigortası şirketi OnePath Life’ın hisselerinin tamamını 2,2 milyar ABD doları karşılığında satın aldı. Zurich Grubu bu satın alım sonucunda Avustralya perakende hayat sigortacılığı pazarının yüzde 20’sini elde ederek pazarın en büyük oyuncusu oldu.

Zurich Grubu, ANZ Bank’ın 6 milyon müşterisine bankanın yaklaşık 700 şubesi, 2 bin 300’den fazla ATM’si ve dijital kanalları üzerinden önümüzdeki 20 yıl boyunca münhasır olarak hayat sigortası sunacak.

Zurich Grubu, geçen Nisan ayında seyahat sigortacılığında uzmanlığıyla bilinen ve dünya genelinde 5 milyon müşterisi bulunan Cover-More Grubu’nu yaklaşık 550 milyon ABD doları karşılığında satın alarak iş ortakları arasına dahil etmiş ve dünya seyahat sigortası pazarının üçüncü en büyük oyuncusu olmuştu. Grup ayrıca geçtiğimiz yıl Avustralya hayat sigortası pazarının önde gelen oyuncularından Macqurie Grubu’nun hayat sigortası şirketini satın alarak Avustralya pazarındaki varlığını güçlendirmişti.

Zurich, telematik şirketi Bright Box’u da satın aldı

Öte yandan, Zurich Grubu sürücüler, araçlar, araç bayileri ve parça üreticilerini birbirine bağlayan telematik çözümleri sunan Bright Box’u da satın aldı.

Dünya çapında parça üreticileri ve yüzlerce araç bayisiyle çalışan Bright Box, bulut IT platformu, mobil ve ağ uygulamaları ile donanım gibi internet bağlantılı araç teknolojilerinin tüm bileşenlerini bir arada sunuyor. Zurich Grubu bu satın alımla telematik çözümlerinden elde edilecek verilere dayalı inovatif sigorta çözümleri geliştirme süreçlerine hız vermeyi ve internet bağlantılı araç teknolojilerindeki odağını güçlendirmeyi hedefliyor.