Talanx, Liberty Sigorta’yı satın alıyor

Talanx Grubu, ABD merkezli Liberty Mutual Group’un Türkiye’deki şirketi Liberty Sigorta’nın hisselerinin yüzde 99,4’ünü satın almak üzere anlaşma imzaladı. Talanx Grubu, halen Türkiye’de faaliyet gösteren HDI Sigorta’yı bünyesinde bulunduruyor. Talanx Grubu Liberty Sigorta’yı satın alarak, hedef pazarlarından biri olan Türkiye’deki varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor. Satın alma süreci Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nden gerekli onayların alınmasından sonra tamamlanacak. Söz konusu onayların 2018’in ilk yarısında alınması bekleniyor.

Talanx International Yönetim Kurulu Başkanı ve Talanx AG Yönetim Kurulu Üyesi Torsten Leue, “Liberty Sigorta’nın Türkiye’deki stratejimizle uyumlu, dengeli bir portföy yapısı ve 760 aracıdan oluşan bir dağıtım ağı var” dedi. Satın alma işlemiyle Talanx, hedef pazarlarındaki en büyük beş oyuncudan biri olma stratejik hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Liberty Sigorta 2016 yılında 700 bini aşkın poliçe sahibinden oluşan bir portföyle 56 milyon avro brüt prim üretimi gerçekleştirdi.

Talanx ailesine dahil olan HDI Sigorta ise, 2006 yılından bu yana Türkiye’de hayat dışı branşlarda faaliyet gösteriyor. Şirket, 305 çalışanı, 9 bölge müdürlüğü, bin 350’den fazla sigorta acenteliği ve brokerleriyle bin 200 banka şubesi aracılığıyla hizmet veriyor. HDI Sigorta 2016 yılında yüzde 2,5 pazar payıyla 261 milyon avro prim üretimi gerçekleştirdi.