Pistten çıkan uçağa “kâl” edilme kararı

Trabzon’da iniş sırasında pistten çıkan Pegasus uçağıyla ilgili sigorta şirketi ve Boeing’in yaptığı inceleme tamamlandı. Ciddi biçimde hasara uğrayan uçağın onarım maliyetinin fiyatını geçmesi nedeniyle “kâl” edilmesine, yani hizmet dışına çıkartılmasına karar verildi.

kokpit.aero sitesinde yer alan habere göre, hazırlanan raporda, sağ motorun kanattan koparak denize uçtuğu, sol motorun da toprak çekerek ciddi biçimde hasara uğradığı, gövde altında da burkulmalar olduğu belirtildi. İşlemlerin tamamlanmasının ardından önce uçakta kullanılabilecek parçalar sökülecek. Kokpit.aero’nun ulaştığı bilgilere göre, bu işlemin ardından Boeing 737-800 tipi uçak parçalanacak.

Uçakla ilgili kullanılabilir parçaların alınmasından sonra gövdenin havacılık okullarından birine bağışlanması ve öğrenci eğitiminde kullanılması hedefleniyor.

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait PC8622 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, 13 Ocakta Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pist başında manevra yaparken, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak deniz tarafına kaymıştı. Uçaktaki 162 yolcu ile mürettebat yaralanmadan kurtulmuştu.