Willis Towers Watson için Türkiye, “en fazla büyüme potansiyeline sahip ülke”

Willis Towers Watson Türkiye, yeni yatırımlara ve entegre yetenek, risk yönetimi çözümlerine odaklanarak, 2020 yılına kadar iki kat büyüme hedefliyor.

Türkiye’yi, bölgede en fazla büyüme potansiyeline sahip ülke olarak gösteren Willis Towers Watson İnsan Kaynakları ve Yan Haklar Dünya Başkanı Julie Gebauer ve CEEMEA (Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi Başkanı Neil Irwin, Willis Towers Watson Türkiye Genel Müdürü Süha Alıcı’nın ev sahipliğinde, Türkiye’nin önde gelen kurumlarının CEO ve insan kaynakları direktörleriyle bir araya geldi.

Willis Towers Watson yöneticileri, risk yönetimi ve brokerlik hizmetlerinin, yan haklar, hayat dışı sigortalar, denizcilik ve finansal risk sigortalarına takiben odaklanılacak yeni branşlarla büyüyeceği ve sektöre farklı bir perspektif getireceğini belirtti.

“İşin geleceği” (Future of Work) konusundaki gelişmeler kapsamında, yapay zekanın iş yapış şekillerimizi, iş gücünü nasıl etkileyeceği ve Türkiye’nin bu değişimlere nasıl adapte olabileceğini ele alan Gebauer ve Irwin, Willis Towers Watson olarak, entegre yetenek ve risk yönetimi çözümleri ile Türkiye’de faaliyet gösteren kurumlara sunacakları farklı ve yenilikçi çözümler, üzerine fikirlerini paylaştılar.

Willis Towers Watson İnsan Kaynakları ve Yan Haklar Danışmanlığı Dünya Başkanı Julie Gebauer: “Willis Towers Watson olarak, Türk iş dünyasının bir üyesi olmaktan gurur duyuyoruz ve Türkiye’deki varlığımızın daha fazla güçlenmesi için çalışıyoruz. Çalışanlarımız, kurumların yüz yüze geldiği karmaşık risk ve yetenek konularında olumlu bir etki yaratmak için çalışıyor. Türkiye’de faaliyet gösteren kurumlara ve çalışanlarına, direnci arttırmaya, performansı geliştirmeye ve potansiyellerini tam olarak göstermelerine yardımcı olmak için yeni, düşünceli ve pratik çözümler getiriyoruz” dedi.

Kurumsal risk ve brokerlik iş kolundaki yatırımlardan bahseden CEEMEA Bölgesi Başkanı Neil Irwin de, “Türkiye’de kurumlar giderek karmaşıklaşan ve değişen bir ortamda faaliyet gösteriyorlar. Bu durumu birçok sektörde görüyoruz ve müşterilerimizin zorlukları fırsata dönüştürmelerine yardımcı olmak için Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyoruz. Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu değişkenlik ve zorluklar için silo bazlı bir düşünce tarzı yerine entegre çözümlere başvurulması gerektiğine inanıyoruz. İnsan ve risk konularını yeni bir perspektifle ilişkilendiren anlayışımız ile kurumları ve bireyleri korurken büyümelerine, güçlenmelerine destek oluyoruz” dedi.

Irwin, Willis Towers Watson Türkiye’nin, yan haklar, elementer sigortalar, denizcilik ve finansal risk sigortaları alanlarında sektöre yeni bir bakış açısı kazandıracağını belirtti.

Bir büyüme ülkesi olan Türkiye’de, kurumların giderek daha fazla verimlilik ve maliyet yönetimine odaklandığını belirten Willis Towers Watson Türkiye Genel Müdürü Süha Alıcı ise “Bir yandan kurumların büyüme ajandalarına destek olurken diğer yandan entegre yetenek ve risk çözümlerimiz ile maliyetlerini etkin bir şekilde yönetmelerine ve verimli organizasyon yapısı kurgulamalarına destek oluyoruz” dedi. Alıcı, Willis Towers Watson Türkiye olarak, insan, risk yönetimi ve brokerlik becerilerine katkı sağlayacak yeni fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi.