Generali Sigorta genel müdürlük ofisini yeniledi

Generali Sigorta, açık ofis anlayışıyla hiyerarşinin ortadan kaldırıldığı, verimlilik ve esneklik esasına dayalı tasarım ve mimari anlayışla dikkat çeken, hareket ve çalışma esnekliğini destekleyen yeni ofis ortamında çalışmalarını sürdürecek. Ofisin resmi açılışı 22 Şubatta 185 Generali çalışanın katıldığı özel bir buluşmayla yapıldı.

Şişli ve Beşiktaş’ta yer alan iki ayrı ofiste hizmet veren Generali, bundan sonra Beşiktaş Dikilitaş’ta bulunan Barbaros Plaza’da çalışmalarını sürdürecek. Her alanın esnek kullanımına imkân tanıyan mobil ve modern ofis yapısını Generali Sigorta çalışanları tasarladı.

Generali’nin yeni ofis ortamı, tamamen yetkilendirme, işbirliğiyle hizmet sunmaya odaklanan yeni bir konsept etrafında şekillendi. Yeni konsept geleneksel, kapalı, sıkıcı ve gri ofis ortamı yerine ev hissi sunan, çalışanların keyif alarak kalmak isteyecekleri ve iş yapabilecekleri, CEO dahil hiçbir çalışanın kapalı odasının olmadığı tamamen açık ofis ortamından oluşuyor.

“Bildiğin Gibi Değil”

Konuya ilişkin bilgi veren Generali CEO’su Maurizio Pescarini, “Generali olarak, müşterilerimiz, acentelerimiz, çalışanlarımız ve faaliyet gösterdiğimiz toplumda hakkımızda ‘Bildiğin Gibi Değil’ dedirtmek istiyoruz. Çalışanlarımızın ‘Bildiğin Gibi Değil’ diyebilmesi, işveren ve çalışan arasındaki geleneksel iş ilişkisi konseptini alt üst etmek anlamına geliyor. Çalışanlarımızı kontrol etmek yerine onlara tam yetki veriyoruz. Kuruluşumuzu hiyerarşi olarak yorumlamak yerine, onu her seviyede çalışan departmanlar arası bir ekip oluşturmak için kullanmak istiyoruz. Çalışanlarımızın masalarında kaç saat oturduklarını ölçmek yerine, enerjimizi hizmet mükemmelliği ve günün sonunda ulaşılan sonuçları desteklemek için kullanıyoruz. Tüm bunlar, işi nasıl yorumlayacağınız konusunda çok farklı bir bakış açısı ve kültürel bir değişimi gerektiriyor. Fakat biz bu şekilde çalışacağız ve Generali’de bu çalışma kültürüne sahip profesyonellerin var olmasını istiyoruz” dedi.

Yeni ofis düzeninin Generali’nin Türkiye’deki yeni stratejisinin uygulanmasında temel bir adım olduğunu belirten Pescarini, “Bence işyeri, mecburen bulunulan bir alan değil, hayatın keyif veren bir parçası olmalıdır. Güzel bir çalışma ambiyansına sahip olmak da bunun olmazsa olmazıdır. Özellikle gurur duyduğum bir konu ofisimizin renovasyonunda, tüm ayrıntıların, mobilyaların renklerine ve şekillerine kadar ‘çalışanlarımız tarafından çalışanlarımız için’ oluşturulmuş olmasıdır. Son kararı hep çalışanlarımız verdi ve bence bu gerçekten de ‘Bildiğin Gibi Değil’. Yenilenen ofisler ve çalışma kültürü uzun vadeli bir yatırım olması sebebi ile Generali Grubun Türkiye’ye verdiği önemin bir göstergesidir” diye konuştu.

“Uzun süre daha burada kalmaya niyetliyiz”

Generali’nin Türkiye’de 1863 yılından beri faaliyette olduğunu anımsatan Pescarini, sözlerini şöyle tamamladı: “Piyasada en uzun süredir hizmet sunan sigorta şirketiyiz. Uzun süredir buradayız ve uzun süre daha burada kalmaya niyetliyiz. Türkiye’ye sonsuz bağlılığımız var ve hak ettiğimiz konuma gelmek için mücadele edeceğiz.”