Filiz Tiryakioğlu: “Cinsiyet eşitliğinin sürekli destekçisiyiz”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Anadolu Sigorta I. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu, kadınların geleceğe dair en önemli güvence olduğunu, Anadolu Sigorta olarak, fırsat eşitliğini destekleyen uygulamalar, ürünler ve projelerle daima cinsiyet eşitliğinin destekçisi olduklarını söyledi.

Filiz Tiryakioğlu, bir insan hakları konusu olan cinsiyet eşitliğinin, ekonomik kalkınmaya doğrudan etkisiyle de ülke ekonomisi açısından büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Hem iş hem aile hayatında büyük bir özgüven ve başarıyla yer alan kadınların, geleceğe dair en önemli güvence olduğunun altını çizen Tiryakioğlu şöyle konuştu: “Anadolu Sigorta olarak, fırsat eşitliğini destekleyen uygulamalarımız, ürünlerimiz ve projelerimizle daima cinsiyet eşitliğinin destekçisi olma gayretindeyiz. Bugün Anadolu Sigorta çalışanlarının yarısından fazlasını kadınlar oluşturuyor. Fırsat eşitliği temelinde belirlediğimiz insan kaynakları stratejimiz, kadın çalışanların yönetim kadrolarında daha çok yer almalarına imkân sunuyor.”

Anadolu Sigorta’da 2008 yılından bu yana Genel Müdür Yardımcılığı, 2013 yılından bu yana ise I. Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Tiryakioğlu “Anadolu Sigorta, çalışanlarına, yükselme ve kendini kanıtlama anlamında fırsat eşitliği sağlıyor. Bu özelliğimiz bir anlamda bizi diğer birçok şirketten ayıran bir kurumsallaşma yaratıyor. Çalışanlarımız dışında kadın sigortalılarımız için de birçok ayrıcalık sunuyoruz. Sağlık sigortası ürünlerimizde poliçe sahiplerimizin önemli kısmını kadınlar oluşturuyor. Anadolu Sigorta olarak, poliçe sahiplerimize sunduğumuz farklı içeriğe sahip ürünlerimizle, onların meme, yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanseri şüphelerinde, her türlü donanıma sahip hastanelerde uzman hekimlerden hizmet almalarını sağlıyoruz” dedi.

Tiryakioğlu, son üç yıldır İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü ile mamografi cihazı konusunda yaptıkları iş birliği kapsamında her 8 Mart’ta hastane bünyesinde mamografi hizmeti sunarak, bu konudaki bilinci artırmaya çalıştıklarını da vurguladı.

Dokuz yıldır kadınların da işgücüne katılmalarına önemli katkı sunan Bir Usta Bin Usta projesini yürütmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Filiz Tiryakioğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Her yıl 5 ayrı ilde yürüttüğümüz Bir Usta Bin Usta projemizle, bugüne kadar yüzlerce kadına eğitim verdik, pek çoğunu iş hayatına kazandırdık. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere can veren bu kadın ustalarımız da en önemli gurur kaynaklarımızdan. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, fırsat eşitliği konusunda daha geniş kitlelerde farkındalık yaratma şansı sunduğundan bizim için en özel günlerden biri.”