İTO Sigortacılık Meslek Komitesi seçiminde iki ekip yarışacak

İstanbul Ticaret Odası Sigortacılık Meslek Komitesi için 9 Nisanda yapılacak seçimlerde “Acentelerin Sesi” platformu ile “Acentelerin Geleceği” (AGEP) platformu yarışacak.

Acentelerin Sesi platformu önceki günlerde yaptığı açıklamada Levent Korkut başkanlığında ekip olarak aday olacaklarını duyurmuştu. Bugün ise Acentelerin Geleceği platformu seçime gireceğini duyurarak birlik ve destek çağrısında bulundu.

Acentelerin Sesi platformu adına yapılan açıklamada, trafik sigortasındaki havuz, asgari komisyon, komisyon iadesi, komisyon indirimi ve asgari işlem ücretlerine ilişkin sorunlara çözüm bulunacağı, acentelik sözleşmesi ve haksız acentelik feshine karşı çıkılacağı, haksız rekabetin, sigorta satacak ya da aracılık yapacak Turkcell, Telekom ve BEDAŞ gibi yapıların engelleneceği, teknik personel çalıştırma zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin çalışmalara devam edileceği belirtilmişti.

Açıklamada ayrıca, Acentelerin Sesi Platformunun yeni dönemde gençleşen ve yenilenen aday kadrosuyla, acente ve teknik personel olmayanların illegal poliçe satmasının, yanlış ve haksız fiyatlandırma konusunda TSB nezdinde girişimlerde bulunularak satışların engellenip uygulayıcılara yasal ve cezai yaptırımlar getirilmesi için çalışılacağı ifade edilmişti.

 Birlikte hareket etmenin önemi

AGEP adına yapılan açıklamada ise 9 Nisan Pazartesi günü İstanbul Ticaret Odası Meslek Komiteleri ve Sigorta meslek komitesi seçimlerinin yapılacağı hatırlatılarak, son dönemde acente sorunlarının ciddi şekilde arttığı, komisyonların düştüğü, acentelerin poliçe kesemez olduğu, acente ekranlarının ve acentelerin kapandığı bir döneme girildiği, bu sorunlara karşı birlikte hareket edilmezse daha da büyük kayıplara uğranacağı vurgulandı.

Açıklamada, ASİAD (Acentem Sigorta Aracıları Derneği), İSAD (İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği), PASAD (Profesyonel Sigorta Acenteleri Derneği ), SAB (Sigorta Acenteleri Derneği) ve  SAAD’ın (Sigorta Acenteleri Aracıları Derneği) bir yıl önce birleşerek AGEP’i oluşturarak  çalışmalarına başladığı ve bütün oluşumlara birlik çağrısı yaptığı belirtildi.

Açıklamada şunlara yer verildi: “AGEP olarak birleşerek mesleğimizin temsil edileceği önemli bir yer olan meslek komitesinde tarafların bir arada bulunması dolayısıyla sorunların daha rahat ve hızlı bir şekilde çözüleceğine inanıyoruz. Sektörün aktörleri konumunda olan siz değerli acentelerimize kurumsal olarak hem daha yakın olmak ve hem de sorunlarınızın en kısa zamanda ilgili mercilerde çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaları yapmak üzere İstanbul Ticaret Odası Meslek Komitesi seçimlerinde yer almaya liste çıkarmaya karar verdik.”