Allianz Türkiye’den “Dünya Saati”ne destek

Allianz Türkiye, “Dünya Saati”ne “Allianz Tower” ve “Allianz Kampüs” binalarıyla destek verecek. Allianz Türkiye, tüm dünyada iklim değişikliğine ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF – World Wide Fund For Nature) öncülüğünde düzenlenen “Dünya Saati”ne bu yıl da destek veriyor. Türkiye’nin, Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından verilen LEED Platin sertifikasına sahip ilk kulesi olan Allianz Tower’ın ve İzmir’de kurulan yeni operasyon merkezi Allianz Kampüs’ün ışıkları, 24 Mart Cumartesi akşamı 20:30-21:30 arasında bir saat süreyle sönecek.

Allianz Türkiye Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Ofisi Direktörü Burçun İmir “Sigorta sektörünün ilk sürdürülebilirlik modelini uygulayan şirket olma sorumluluğuyla verdiğimiz sözü tuttuk. Daha iyi bir çevre için çevresel ayak izimizi azaltmak adına 2017 yılında 2016’ya oranla yüzde 20 daha az elektrik, yüzde 6,3 daha az su ve kişi başına yüzde 7 daha az kağıt tükettik. Alternatif enerji kaynaklarının kullanımını yüzde 26 artırdık. Seyahatlerden kaynaklanan karbon ayak izimizi, teknolojinin etkin kullanımı sayesinde yüzde 4,3 oranında düşürmeyi başardık. İki ana binamızla ‘Dünya Saati’ uygulamasına katılarak bu çabalarımızı vurgulamak istedik” dedi.

11’inci kez yapılacak “Dünya Saati” etkinlik kapsamında Sidney Opera Binası, Paris Eyfel Kulesi, Londra Buckingham Sarayı ve New York Empire State Binası’nın yanı sıra Türkiye’de de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı, Dolmabahçe Saat Kulesi, İzmir Saat Kulesi ve Sultanahmet Camii’nin de ışıkları söndürülecek. Ayrıca birçok il ve kurum da etkinliğe destek verecek.

 “Dünya Saati” uygulaması nedir?

“Dünya Saati” iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenen dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri. Yüzlerce kentte, milyonlarca insanın bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği “Dünya Saati”, 2007 yılında Avustralya’da başladı. Bu yıl 11’ncisi hayata geçirilecek olan etkinlik kapsamında, kentleri ve ülkeleri temsil eden anıtsal yapılar başta olmak üzere binlerce binada ışıklar b,r saatliğine kapatılıyor.