SBM’den dolandırıcılık uyarısı

Sigorta Bilgi Merkezi (SBM), bazı kişilerce, kurumun adı kullanılarak sigorta şirketleri nezdindeki hasar dosyalarının takibi için vatandaşlardan vekaletname istendiği ve bu yöntemle dolandırıcılık yapıldığını duyurup vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Konuyla ilgili olarak SBM tarafından yapılan açıklama şöyle: “Merkezimize bazı vatandaşlar tarafından kendilerinin Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (TRAMER) tarafından bazı şirket ve şahıslarca arandıkları ve sigorta şirketleri nezdindeki hasar dosyalarının takibi için vekâletname istendiği belirtilmektedir. Merkezimizin hiçbir şekilde sigorta şirketleri nezdinde hasar takibi yapmak gibi yetki ve görevi söz konusu olmadığı gibi bu amaçla kurulmuş bulunan herhangi bir şubesi de bulunmamaktadır.

Merkezimizce kurumumuzun adını usulsüz olarak kullanan kişi ve firmalar hakkında yasal yollara başvurulmuş olup kullanan kişi ve firmalar hakkında yasal yollara başvurulmuş olup bu şekilde bir aramayla karşılaşmanız halinde teklife itibar etmemenizi ve tarafımıza bilgi vermenizi önemle rica ederiz.”