Allianz’dan Türkiye’ye 10 yılda 5 milyar TL yatırım

Allianz Türkiye, 27 milyon avro yatırımla İzmir’de yaşama geçirdiği operasyon merkezi Allianz Kampüs’te hizmet vermeye başladı. Şirket bu yıl da 5 milyon avroluk yatırımla İstanbul’da bir akredite deprem test merkezi kuracak. Yeni yatırımla birlikte Allianz’ın 2008’den bu yana Türkiye’ye yaptığı yatırımların toplamı 5 milyar TL’ye ulaştı.

Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui ve Allianz Türkiye CFO’su Ersin Pak, kurumun 2017 yılı finansal sonuçlarını değerlendirmek ve önümüzdeki dönem hedeflerini paylaşmak üzere bir basın buluşması düzenledi.

Somersan Coqui, 2017’nin küresel ekonomiyi derinden etkileyen siyasi, ekonomik ve jeopolitik gelişmelerin yaşandığı bir yıl olduğunu, bu zorlu yılda Türkiye ekonomisinin, kredi derecelendirme kuruluşlarının kararları ve yükselen enflasyon gibi etkenlere karşın, Kredi Garanti Fonu gibi teşvik adımlarının da etkisiyle büyüme performansı gösterdiğini belirterek, “Bu süreçte sigorta sektörü büyüdüyse de etkisini her geçen yıl daha da hissettiren doğal afetler ve mevzuatta yaşanan beklenmedik değişikliklerden etkilendi” dedi. Somersan Coqui, böyle bir atmosferde Allianz Türkiye’nin üç şirketi olarak, 22,8 milyar Türk lirası aktif büyüklüğü, 9,2 milyar Türk lirası prim ve katkı payı üretimi ile 807 milyon Türk lirası net kârla sektördeki finansal güçlerini koruduklarını söyledi.

CEO Aylin Somersan Coqui, 27 milyon avroluk yatırımla İzmir’in Gaziemir ilçesinde kurulan operasyon merkezi Allianz Kampüs’ün etkinliğe başladığını, toplam bin 100 çalışan kapasiteli olan Kampüs’te bu yılın sonuna kadar 770 çalışan sayısına ulaşacaklarını belirtti.

Allianz Teknik, Türkiye’nin ilk akredite deprem laboratuvarı olacak

Somersan Coqui, 5 milyon avroluk yatırımla, Beykoz’daki Türk-Alman Üniversitesi kampüsü içinde kurulacak olan Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi’nin de temellerinin 2018 yılında atılacağını söyledi. Allianz Teknik olası risklerin azaltılması ve önlenmesine yönelik profesyonel risk danışmanlık hizmeti verileceği bilgisini veren Somersan Coqui, Türkiye’nin ilk akredite deprem laboratuvarının Allianz Teknik’te yer alacağını açıkladı.

“Trafikte zarar bilançolara yansımaya başladı”

Konuşmasında sektörün gündemindeki konulara da değinen Aylin Somersan Coqui, geçen yıl trafik sigortasında yapılan mevzuat düzenlemelerinin etkisiyle bu alanda kârlılık ve büyüme sorunları yaşandığını ve zararın bilançolara yansımaya başladığını, söz konusu negatif etkinin 2018 yılında devam edeceği görüşünde olduklarını açıkladı. Somersan Coqui, “Biz sorunun çözümünü serbest tarifede görüyoruz. Sektörümüz adına temel beklentimiz ve umudumuz, trafik tavan fiyat uygulaması konusunda bütüncül bir yaklaşımla bütün tarafların yararına olacak kalıcı bir çözümün üretilmesi ve yeniden serbest tarife sistemine geri dönülmesi yönünde” dedi.

“Müşterilerimizin sağlığına odaklandık”

Somersan Coqui, lider oldukları sağlık dalında medikal enflasyonunun zorlayıcı etkisine rağmen, müşterilerinin yaşam kalitesini artırmaya yönelik birçok adım attıklarını, Sağlık Destek Programı kapsamında uygulamaya başladıkları Meme Kanseri Erken Tanı ve Diyabet Yönetimi projeleriyle müşterilerinin sağlıklarına katkı sağlamaya odaklandıklarını kaydetti. Somersan Coqui,

“Kronik Hastalık Yönetimi kapsamında ele aldığımız Diyabet Yönetimi projemizde 6’ıncı ay sonuçlarına göre kan şekeri seviyesini 0,4 puan düşürebildiğimizi gördük. Hedefimiz bu oranı 1 puan düşürmek. Kan şekeri seviyesi 1 puan düştüğünde diyabete bağlı ölümlerin oranı yüzde 21, kalp krizi riski yüzde 14 oranında azalıyor. Hedefimize ulaştığımız takdirde, literatüre geçecek bir başarı yakalayabileceğiz” dedi.

Allianz’ın BES ve oto-katılımdaki performansını da değerlendiren Somersan Coqui, Allianz Yaşam ve Emeklilik’te yüzde 17,9, Allianz Hayat ve Emeklilik’teyse yüzde 18,3’lük getiri oranıyla müşterilerine hem enflasyonun hem de sektör ortalamasının üzerinde getiri sağladıklarını vurguladı.