TSB’de Can Akın Çağlar güven tazeledi

Türkiye Sigorta Birliği’nin dün yapılan olağan genel kurulunda Eureko Sigorta Genel Müdürü Can Akın Çağlar yeniden başkan seçildi. Seçime tek aday olarak giren Çağlar, 58 geçerli oyun 57’sini aldı.

Genel kuruldaki konuşmasına başkanlığı dönemindeki faaliyetlerini anlatarak başlayan Çağlar, sektörün sorunlarını anlatmak ve çözebilmek adına kamu otoritesiyle yakın işbirliğine önem verdiklerini, bu çerçevede başta Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Hazine Müsteşarı Osman Çelik olmak üzere, İçişleri Bakanlığı, Yargıtay ve Adalet Akademisi ve diğer kamu kurumlarıyla yakın işbirliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Türk ekonomisinin oldukça dinamik, güçlü ve büyüyen bir ekonomi olarak bankacılık dışındaki finansal piyasaların da desteğine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Çağlar, “Sigorta sektörü olarak doğrudan ve dolaylı 100 binlerce kişiye istihdam sağlayan, 28 milyar TL tazminat ödeyen, ekonomiye 127 milyar TL fon arz eden ve 90 trilyon teminat veren bir sektör olarak yeni alan ve ürünlerle bu fonksiyonu yerine getirmemiz önemlidir” dedi.

Can Akın Çağlar, konuşmasını, “Sorunları çözmek, sektörümüzü büyütmek ve geleceğe güvenle bakmak için şimdi el ele verme zamanıdır. Bu çerçevede kamu, kamuoyu ve başta acenteler olmak üzere tüm paydaşlarla var olan yakın diyaloğu yeni dönemde de arttırarak sürdüreceğiz” diyerek tamamladı.

Toplantıda ayrıca, Hayat Dışı Yönetim Komitesi, Hayat Emeklilik Yönetim Komitesi, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.

Buna göre Hayat Dışı Yönetim Komitesine: Ali Erlat, Ahmet Turul, Erdinç Yurtseven, Fahri Altıngöz, İlhami Koç, Hulki Yalçın, Ceyhan Hancıoğlu, Özgür Koç, Baturalp Pamukçu seçildi.

Hayat Emeklilik Yönetim Komitesine: Emin Çubıkcı, Uğur Erkan, Taylan Türkölmez, Deniz Yurtseven, Burak Ali Göçer, Erol Öztürkoğlu, Ayhan Sincek ve Mahmut Güngör seçildi.

Denetim Kuruluna: Şebnem Ulusoy, Cenk Tabakoğlu, Emre Özer; Disiplin Kuruluna Soner Şahin, Coşkun Gölpınar ve Gökhan Gürcan seçildiler.