Finans sektörü ve akademisyenler Quick Sigorta sponsorluğunda buluşuyor

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Uluslararası Bankacılık Kongresi 4-5 Mayıs günlerinde Ankara Sheraton Otel’de yapılacak.

Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda bilim insanının katılacağı, Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek kongrede Bankacılık, sigortacılık, sermaye piyasaları ve finans sektörüyle ilgili çok sayıda konu ele alınacak.

Quick Sigorta’nın sigortacılık oturumunun sponsorluğunu üstlendiği kongrenin açılış konuşmasını Hazine Müsteşarlığı, Müsteşar Yardımcısı Dr. Ahmet Genç yaparken Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı Melikşah Utku ve Quick Sigorta CEO’su Levent Uluçeçen konuk konuşmacı olarak yer alacaklar. T. C. Merkez Bankası, Ziraat Bankası Finans Grubu ve Halkbank’ın Ana Sponsor olarak yer aldığı Kongrede bankacılık, finans, sigortacılık ve bireysel emeklilik konularındaki çok sayıda oturumda akademisyenler bilimsel çalışmalarını sunacaklar.

Sigortacılık oturumunda Quick Sigorta CEO’su Levent Uluçeçen, sigorta sektörünün yapısal sorunları üzerine bir konuşma yapacak. Uluçeçen Kongreye ilişkin olarak, “’Teoriden Pratiğe Atlayış Serbest’ adı verilen Sosyal Sorumluluk Projesiyle binlerce sigortacılık öğrencisine ulaştık ve sektöre daha yetkin gelebilmeleri için önemli bir çalışma yürüttük. Akademiyle olan işbirliklerimiz devam ediyor; sigortacılık sektörünün geleceği açısından bu çok önemli. Gerek akademisyenlerin gerekse öğrencilerin daha verimli bilimsel çalışmalar ve uygulamalar yapabilmesi için desteğimiz sürecek” dedi.

Quick Sigorta CEO’su Levent Uluçeçen’in açış konuşmasıyla başlayacak sigortacılık oturumunda söz alacak konuşmacılar ve ele alınacak konular şöyle:

BIST-Sigorta (XSGRT) Endeksinin Getiri Yapısının Markov Rejim Değişimi Modeliyle İncelenmesi

Dr. Öğr. Üyesi Ender Baykut, Afyon Kocatepe Üniversitesi – Prof. Dr. Veysel Kula, Afyon Kocatepe Üniversitesi

 

IFRS 17 Sigorta Sözleşmeleri Standardının Finansal Tablolar Üzerindeki Etkisi

Arş. Gör. Gizem Çopur Vardar, Mersin Üniversitesi – Dr. Öğr. Üyesi Tuba Derya Başkan, Kırıkkale Üniversitesi

 

Sigorta Şirketlerinin Sermaye Yeterliliği Analizi: Rasyo Yöntemi

Dr. Öğr. Üyesi Günay Deniz Dursun, İstanbul Aydın Üniversitesi –  Dr. Öğr. Üyesi Ali Kablan, Trakya Üniversitesi

 

Sigortacılık Sektöründe Hizmet Kalitesinin Ölçülmesi: Uygulamalı Bir Araştırma

Öğr. Gör. Dr. Davut Karaman, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi – Ali Karakoç

 

Başkent Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi, Bankacılık ve Finans Bölümü’nün düzenlediği etkinliğe ilişkin ayrıntılı bilgiye www.bankacilikkongresi.com internet sitesinden ulaşılabiliyor.