Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın birincisi Dokuz Eylül Üniversitesi

DASK’ın Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışmayı İzmir Dokuz Üniversitesi üst üste ikinci kez kazandı.

DASK’ın inşaat mühendisliği öğrencilerine depreme dayanıklı yüksek bina tasarımı ve model yapımı aşamalarında çalışma fırsatı sunmak, deprem mühendisliği mesleğini tanıtmak ve öğrencileri bu alanda uzmanlaşmaları için özendirmek ve deprem ve depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla üniversite öğrencileri arasında düzenlediği yarışmanın büyük finali 6-7 Mayısta yapıldı. Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın ödül töreni ise bugün İstanbul Kağıthane’deki Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı Oditoryumu’nda düzenlendi.

 

“2001 krizini 1999 depremi tetikledi”

Ödül töreninde bir konuşma yapan Türkiye Sigorta Birliği Başkanı ve DASK’ın Teknik İşleticisi Eureko Sigorta Genel Müdürü Can Akın Çağlar, deprem riskinin Türkiye için önemine dikkat çekerek, “1999 depreminin 2001 krizini tetiklediğini biliyoruz. 2001 krizinde Türkiye ekonomisi 45 milyar dolar zarara uğradı, 22 banka kapandı. Bu bilinçle bizler Türkiye ekonomisinin temellerini sağlamlaştırmak için çalışıyoruz” dedi.