Aksigorta’ya “Çalışan Bağlılığı Başarı Ödülü”

Aksigorta, çalışan bağlılığı ve deneyimini etkileyen unsurlarda gösterdiği gelişme ile “Çalışan Bağlılığı Başarı Ödülü”nü almaya hak kazandı.

İnsan kaynakları ve yönetim danışmanlığı alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Aon Hewitt’in 2017 Aon Best Employers – En İyi İşyerleri programının sonuçları belli oldu. Aon Hewitt’in gerçekleştirdiği bağlılık araştırması sonuçlarında, önceki döneme göre çalışan bağlılığı skorunda ve çalışan deneyimini etkileyen diğer iş unsurlarında gelişme gösteren şirketlere ise “Çalışan Bağlılığı Başarı Ödülü” verildi.

İş yapış şekillerinin merkezine “insanı” koyduklarını ve tüm çalışmalarını çalışan ve müşteri merkezli bir yaklaşımla tasarlamayı hedeflediklerini dile getiren Aksigorta İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, “Her insanın bir potansiyeli olduğuna inanıyoruz. Gerçek başarının da bu potansiyelin farkına varmak için çalışanları cesaretlendirmekle ortaya çıkacağını düşünüyoruz. İnsan Kaynakları stratejisi olarak, anlam, öğrenme ve gelişim isteğini sürekli kılacak bir iş ortamı sağlamak ve çalışanın kariyer yolculuğu boyunca önemli olan tüm aşamaları ve süreçleri, çalışanın gözüyle süreçleri tasarlamak olarak belirledik. Çalışan merkezli bir insan kaynakları yapısı kurmak, sadece bir hedef değil bir yolculuktur. Bu nedenle de bu yolculuğumuzda gösterdiğimiz gelişmelerin, çalışanlarımızın tarafından takdir edilmesi ve ödüllendirilmesi bizi daha da motive ediyor. Bunun öneminin ve üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Tüm Aksigortalıları kutluyor ve teşekkür ediyoruz” dedi.

Araştırması sonuçlarına göre Aksigorta bir önceki döneme göre çalışan bağlılığı skorunda ve çalışan deneyimini etkileyen (kariyer olanakları, eğitim ve gelişim imkânları, marka gibi) iş unsurlarında gelişme göstererek “Çalışan Bağlılığı Başarı Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Avrupa’da 2005’ten beri yürütülen ve 5 binin üzerinde şirket ile 2.2 milyon çalışana, Türkiye’de ise, 348 şirketten 316 bin çalışana dokunan, Aon Best Employers programı kapsamında, bu sene de sağladıkları çalışan deneyimi ile öne çıkan markalar ödüllerini aldı.