Magdeburger Sigorta’yı Borlease Otomotiv satın alıyor

Sigorta Dünyası’nın kaynaklarından gelen bilgiye göre, Magdeburger Sigorta, yerli bir filo kiralama şirketi tarafından satın alınıyor. 1999 yılından bu yana çok kısıtlı bir alanda faaliyet yürüten şirketin satışı konusunda Allianz Grubu ile filo kiralama şirketi Borlease Otomotiv arasında görüşmeler yapıldığı haber alındı. Satışın imza aşamasında olduğu belirtiliyor.

Borlease Otomotiv

Filo kiralama sektöründe faaliyet gösteren Borlease Otomotiv 2013 yılında kuruldu. Kuruluşundan kısa bir süre sonra Türkiye’nin ilk kurumsal motosiklet kiralama markası olan blamoto’yu  yaratan Borlease, 2017 yılında filo kiralamanın yanı sıra, kurumların ve bireylerin farklı taleplerini karşılamak amacıyla, bireysel araç kiralama şirketi popy ve kısa dönem kurumsal araç kiralama şirketi Urban Fleet’i kurdu.

Magdeburger Sigorta

Magdeburger Sigorta, Almanya’nın önde gelen sigorta şirketlerinden Magdeburger Feuerversicherungs Ag tarafından “Mag Magdeburger Sigorta Şirketi Türkiye Genel Vekilliği” adıyla kuruldu. 1989 yılına kadar genel vekillik olarak faaliyetine devam eden firma, Haziran 1989’da şirketleşip “Magdeburger Sigorta Anonim Şirketi” adını aldı.

1995 yılında yabancı ortak Magdeburger Versicherungs AG unvanını “Vereinte Versicherungs AG” olarak değiştirdi. Allianz, 1996 yılında Vereinte Versicherungs AG’yi satın alarak Magdeburger Sigorta’nın da sahibi konumuna geldi.

1998 yılında Magdeburger Sigorta hisselerinin yüzde 80’i o zamanki adlarıyla Koç Allianz Sigorta, yüzde 20’si de Koç Allianz Hayat tarafından satın alındı.

Magdeburger Sigorta Yönetim Kurulu, 16 Nisan 1999’da yaptığı toplantıda, mevcut aşırı rekabetçi piyasa oluşumu, bazı acentelerin mevzuat ve sözleşme yükümlülüklerini yerine getirememeleri ve çalışmalarının şirket yönünden verimsiz olduğu gerekçesiyle, şirketin verimli çalışması ve mali bünyenin güçlendirilmesi amacıyla, 1 Mayıs 1999 tarihinden geçerli olmak üzere acente kanalından poliçe üretimini durdurmaya karar verdi. Bu karar kapsamında tüm acentelerin poliçe düzenleme yetkileri kaldırılarak acentelik sözleşmeleri feshedildi.

Koç Holding’in 2008 yılında, Allianz Sigorta ve Allianz Hayat ve Emeklilik’teki hisselerini Allianz SE’ye devretmesiyle birlikte Magdeburger Sigorta da Allianz Grubu bünyesine geçti.