Borlease, Magdeburger Sigorta’yı bünyesine kattı

Basında ilk kez Sigorta Dünyası tarafından duyurulan, Magdeburger Sigorta’nın satış haberine ilişkin resmi açıklama yapıldı. Operasyonel kiralama sektöründe 2013 yılından faaliyet gösteren Borlease Grup ile Allianz Sigorta, Magdeburger Sigorta’nın satışı konusunda anlaşma sağladıklarını resmen açıkladı.

Borlease Grup, Allianz Sigorta’nın yüzde 80, Allianz Hayat ve Emeklilik şirketinin ise yüzde 20 oranda hissedarı olduğu Magdeburger Sigorta’yı bünyesine kattı. Daha önce Alesta Sigorta’yı ve sigorta sektörünün önemli acenteleri arasında yer alan Ayka Sigorta’yı satın alarak sigortacılık sektöründe çalışmalarına başlayan şirket, Magdeburger Sigorta’yı bünyesine katarak sektördeki etkinliğini genişletmeyi hedefliyor.

Magdeburger Sigorta’yı sektörde önemli bir konuma getirmeyi hedeflediklerini belirten Borlease Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan “Yüzde 100 yerli sermayeli bir grup olarak Türkiye’ye yatırımlarımıza devam ediyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörler sigortacılık sektörünün en önemli bileşenlerinden oluşuyor. Bu nedenle bu konudaki deneyim ve başarımız bizi sigortacılık alanında daha büyük bir yatırım yapma noktasına getirdi” dedi.

Türkiye’nin, dünya ekonomisi içerisinde yaklaşık yüzde 1’lik paya sahipken, dünya sigorta piyasasındaki payının binde 3 civarında olduğunu anımsatan Hancan, “Bu rakamlar dikkate alındığında Türkiye olarak bu alanda gidilecek çok yolumuz olduğunu düşünüyoruz. Grup şirketlerimiz arasında yer alan Ayka Sigorta’yla 2016 yılında üretim birinciliği, 2017 yılında ise üretim üçüncülüğü başarıları gösterdik. Sigortacılık sektöründeki başarılı çalışmalarımızı Magdeburger Sigorta’da da göstermeyi hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz satın almayla fiyat rekabetinin yanı sıra sunduğumuz hizmet ve teminat içerikleriyle birlikte hızlı, girişimci ve yenilikçi yapımızla daha geniş kitlelerin sigorta sistemine dahil olmasını hedefliyoruz. Gücümüzü ve deneyimimizi, yeni hedeflerimizi gerçekleştirmek ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmek için ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Aylin Somersan Coqui ise bu satışın Allianz Sigorta’nın stratejik hedeflerinin bir parçası olduğuna vurgulayarak, “Magdeburger Sigorta’nın yeni hissedarlarının şirketin hizmet ağını genişleterek daha geniş kitlelere sigorta hizmeti vermesini ve sektörün gelişimine katkıda bulunmasını diliyorum” dedi.

Magdeburger Sigorta, Almanya’nın önde gelen sigorta şirketlerinden biri olan Magdeburger Feuerversicherungs Ag tarafından Mag Magdeburger Sigorta Şirketi Türkiye Genel Vekilliği adı ile kuruldu. 1989 yılına kadar genel vekillik olarak faaliyetine devam eden şirket, 1989’da Magdeburger Sigorta Anonim Şirketi adını aldı. Şirket, 1997 yılında Allianz Sigorta ve Allianz Hayat ve Emeklilik tarafından satın alındı. Magdeburger Sigorta, 31 Mayıs 2018 tarihinden itibaren Borlease Grup şirketi olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Borlease Grup Hakkında:

Filo kiralama sektöründe faaliyet gösteren Borlease Grup 2013 yılında kuruldu. Kuruluşundan kısa bir süre sonra Türkiye’nin ilk kurumsal motosiklet kiralama markası olan Blåmoto’yu  yaratan Borlease, 2017 yılında filo kiralamanın yanı sıra, kurumların ve bireylerin farklı taleplerini karşılamak amacıyla, bireysel araç kiralama şirketi Popy ve kısa dönem kurumsal araç kiralama şirketi Urban Fleet’i kurdu. Şirket Great Place to Work Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin En İyi İşverenleri Araştırması’nda, 2018 yılında Türkiye’nin en iyi üçüncü işvereni seçildi.