HDI Sigorta’dan tatildeki risklere karşı güvence

Yılın hem zihinsel hem de bedensel yorgunluğunu tatile çıkarak atmak isteyenler için seyahat sigortası, sigortalılara riskli durumları düşünmeden tatillerine devam etme imkânı sunuyor.

Seyahat riskleri için sigortalıların tüm ihtiyaçlarını kapsayan bir ürün yelpazesi oluşturduklarını vurgulayan HDI Sigorta Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Somer, riskin yaşanması sırasında sigortalının karşılaşabileceği sorunlara karşı çözüm ürettiklerini söyledi. Somer, “Sorunsuz ve sağlıklı bir tatil için hizmetin yurt içi ve yurt dışında kesintisiz ve 7/24 ulaşılabilir olarak acil sağlık harcamalarını kapsaması, asistans hizmetlerle ülkeye geri dönüş masraflarının karşılanması, gerekli durumlarda aileden bir kişinin refakatçi olarak getirilmesi, evinde oluşacak hasar sonucu sigortalının seyahatini yarıda keserek geri dönüşünün sağlanması ve kefalet (avans olarak) sağlanabilmesine kadar tüm seyahat süresini kapsayacak şekilde ek teminatlarımız bulunmaktadır” dedi.

Zorla kartlı alışverişe karşı sigorta koruması

HDI Sigorta, seyahat sigortası altında yurt içi, yurt dışı ve Öğrenci Seyahat Sigortası olmak üzere üç ürün grubunda müşterilerin talebine göre dar veya geniş kapsamlı ürünler sunuyor. HDI Sigorta’nın ürün yelpazesinde birçok özel proje için sigortalıların taleplerine ve ihtiyaçlarına göre çeşitlendirilmiş ürünler bulunuyor. Sağladıkları teminatların sektörde fark yarattığını belirten Somer şu bilgileri verdi: “Öğrenci ve şoförler için uzun süreli teminat sağlayan özel ürünlerimiz bunlar arasındadır. Yurt dışı ve yurt içi seyahat ürünlerimize sektörde karşılaşılmayan 7/24 geçerli sigortalının ATM’lerden yaptığı işlemlerde fiziksel soygun olaylarına maruz kalması, zorla para çektirme veya zorla kartlı alışveriş sonucu nakit kaybı, ayrıca ATM işlemi sırasında uğranılan fiziksel saldırı sonucu kaybedilen kıymetli evrakın yerine koyma masrafları temin edilmektedir.”

Tatilcilerin bilmedikleri bir ülkede, sorun ortaya çıksın veya çıkmasın, HDI Sigorta’nın kişilerin hayatlarını kolaylaştırabilecek ek teminatlar sunduğunu belirten Somer, yaralanma veya hastalık nedeniyle yurt dışında konaklama süresinin uzatılması, gecikmeli bagaj, kanuni işlemlerle ilgili kefalet (borç olarak) ve vize reddi gibi ek güvencelerin sağlandığını açıkladı.