Axa’nın AXABot’u soruları anında yanıtlıyor

AXA Sigorta’nın yeni uygulaması AXABot, müşterilerine poliçe teklifinden hasar bilgisi sorgulamaya kadar pek çok işlemlerini Facebook Messenger üzerinden yapma olanağı sunuyor.

AXA Sigorta, müşteri, acente, çalışan ve süreç olmak üzere dört başlık üzerine kurguladığı AXA 4.0 stratejisini yeni hizmetlerle sürdürüyor. Şirket bu kapsamda hayata geçirdiği ve AXABot adını verdiği sohbet robotu uygulamasıyla müşterilerinin sigorta ürün ve hizmetleriyle ilgili sorularına hızla yanıt veriyor. AXA Sigorta Facebook sayfasındaki mesajlaşma uygulaması ve Facebook Messenger’dan AXATurkiye hesabına ulaşan kullanıcılar, hasar bilgisi sorgulayabiliyor, anlaşmalı kurum ve acente arayabiliyor ve kasko, sağlık sigortası, seyahat sağlık gibi ürünler için poliçe teklifi alabiliyor.

Sürekli öğrenen bir organizasyon olmanın AXA 4.0 stratejisinde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, AXABot’un da öğrenme süreçlerine değer kattığını belirterek şunları söyledi: “Mesajlaşma uygulamalarının kullanım oranları günümüzde hızla artıyor. Dünyada 2,5 milyardan fazla insan en az bir mesajlaşma uygulamasını kullanıyor. Özellikle yeni neslin yüzde 38’i anlık mesajlaşma hizmetlerini kullanarak iletişim kurmayı tercih ediyor ve yüzde 69’u müşteri hizmetleriyle konuşmadan sorularına yanıt alabilirse daha mutlu olacağını söylüyor. Mevcut ve potansiyel müşterilerimizden gelen geri bildirimlere önem veren ve sürekli öğrenen, öğrenerek gelişen bir kurum olarak bu iç görüyü değerlendirdik ve AXABot’u hayata geçirdik. Müşterilerimizin hayatını önemli ölçüde kolaylaştıran bu uygulamanın öncü ve yenilikçi marka vizyonumuzun yanı sıra AXA 4.0 stratejisiyle de birebir örtüştüğüne inanıyorum.”