Anadolu Hayat Emeklilik ilk yarıda teknik kârını % 32 arttırdı

Anadolu Hayat Emeklilik’in 2018 yılı ilk yarıyıl finansal sonuçları açıklandı. Şirket, Haziran sonu itibarıyla geçen yılın ayın dönemine göre aktif büyüklüğünü yüzde 15, brüt kârını yüzde 18, teknik kârını ise yüzde 32 oranında artırdı.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, 2018 yılı ilk yarıyıl finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Köklü kurumsal mirasını ve güçlü finansal yapısını yenilikçi uygulamalar ve yatırımlarla daha da geliştiren Anadolu Hayat Emeklilik, uzun vadeli fonlar yaratarak ülke ekonomisine değer katmak ve bu doğrultuda geniş kitlelerde tasarruf bilinci oluşturmak misyonuyla faaliyetlerine devam etmektedir” dedi.

Anadolu Hayat Emeklilik, Emeklilik Gözetim Merkezi’nin 30 Haziran 2018 tarihli verilerine göre bireysel emeklilikte devlet katkısı dahil fon büyüklüğü toplamda 15,1 milyar TL’yi aşarak yüzde 19 oranında pazar payına ulaştı. En yüksek devlet katkısı fon büyüklüğüne sahip şirket olma özelliğini sürdüren Anadolu Hayat Emeklilik, 1,3 milyonu aşan sözleşme ve sertifika sayısıyla bu alandaki sektör liderliğini sürdürdü. Otomatik katılımda ise çalışan fon tutarı 318 milyon TL’ye ulaştı.

2018 ilk yarısında toplam 322 milyon TL hayat sigortası prim üretimi gerçekleştiren Anadolu Hayat Emeklilik, 1,7 milyar TL’lik sigortalı varlıklarıyla hayat sigortaları sektöründeki lider pozisyonunu sürdürdü.

 

Aktif büyüklüğü 18,4 milyar TL’yi aştı

Öte yandan, Anadolu Hayat Emeklilik’in 18-25 yaş arası katılımcılara özel “Genç Emeklilik Planı” 100 bin katılımcıya ulaştı. Şirket, yine bu dönemde “Çiftçilere Özel Emeklilik Planı”yla çiftçilere ve ailelerine uygun ödemelerle birikim yapma ve yüzde 25 devlet katkısı avantajından yararlanma olanakları sundu. Anadolu Hayat Emeklilik ayrıca, bireysel emeklilik portföyüne eklediği iQ Fonlar’la müşterilerin birikimlerinin kendi risk ve getiri beklentilerine uygun yatırım enstrümanlarında portföy yönetim şirketi tarafından aktif olarak yönetilmesi sağlıyor.

30 Haziran 2018 tarihi itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artışla 166,5 milyon TL brüt, yüzde 19 artışla 136,8 milyon TL net kâr elde eden Anadolu Hayat Emeklilik’in özkaynakları ise 815 milyon TL oldu. Şirket, aktif büyüklüğünde 18,4 milyar TL’yi aşarak bu alandaki sektör liderliğini sürdürdü. Şirketin teknik kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artışla 125,5 milyon TL olarak gerçekleşti.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü M. Uğur Erkan, “Anadolu Hayat Emeklilik olarak, sürdürülebilir kârlı büyüme stratejimizi sürdürecek ve pazarın yüksek potansiyelini en verimli şekilde kullanarak sektörün her açıdan öncü şirketi olmaya devam edeceğiz” dedi.