AXA Sigorta’dan ilk yarıda 229 milyon TL net kâr

AXA Sigorta hayat dışı ve hayat ve emeklilik branşlarında yılın başında belirlediği hedefleri tutturdu. Hayat dışı branşlarda 2018 yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam prim gelirlerini yüzde 11 artıran şirket, trafik branşı dışında tüm branşlarda önemli bir teknik kârlılık elde ederek toplam 229 milyon TL net kâr elde etti. Şirketin hayat ve emeklilik branşında yönettiği toplam fon büyüklüğü ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artışla 421 milyon TL olarak gerçekleşti.

AXA Sigorta, toplam prim gelirini 1.6 milyar TL’ye yükseltti ve 229 milyon TL net kâr elde etti. BES kapsamında sözleşme sayısını 44.435’e yükselten AXA Sigorta’nın devlet katkısı dahil fon büyüklüğü 392 milyon TL oldu. Otomatik Katılım Sistemi kapsamında ise sertifika sayısı 49.722 olarak gerçekleşen şirketin, bu alanda da fon büyüklüğü 29 milyon TL’ye ulaştı.

İlk yarı yıl sonuçlarının doğru yolda ilerlediklerinin bir göstergesi olduğunu ifade eden AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, “2018 yılının ilk yarısında elde ettiğimiz sonuçlar, yıl sonu için belirlediğimiz hedeflerin ne kadar yerinde olduğunun bir kanıtı oldu. İnanıyorum ki sürdürülebilir büyüme ve kârlılık yönünde attığımız adımlar ve çalışma arkadaşlarımızın hassas yaklaşımı, sahiplenmesi sayesinde hem hayat dışı hem de hayat ve emeklilik branşlarında hedeflerimize ulaştığımız başarılı bir yıl olacak” dedi. İkinci çeyrek itibariyle hayata geçirmeye başladıkları “Sigorta 4.0” stratejisi doğrultusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ekleyen Ölken, kısa sürede ortaya koydukları başarılı işlerin ilerleyen günler için güven tesis ettiğini söyledi: “AXA Sigorta olarak ‘Ödeyenden Çözüm Ortağına’ sloganımız ile yeni bir döneme girdik. Bu anlamda müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirdik; HOPİ ve Miles & Smiles gibi önemli işbirliklerine imza attık; Türkiye’nin ilk sürücü davranışına dayanan telematikli kasko ürünü AXA GO’yu sunduk ve tamamlayıcı sağlık sigortası alanında da rekabet gücümüzü artıran bir tarife değişikliğine gittik. Yeni dönemdeki vizyonumuzu acentelerimizle bir araya geldiğimiz bölge toplantılarında anlattık ve acentelerimize de maksimum fayda sağlamaya odaklandık. Yılın ikinci yarısında da benzersiz uygulamalar ve inovatif bir bakış açısıyla çok daha fazlasını gerçekleştireceğimize eminim. Güçlü bölge teşkilatımız ve güçlü acentelerimiz, dağıtım kanallarımız ile fark yaratmaya devam ediyor olacağız. Bu başarılı sonuçlarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ,acentelerimize, tüm dağıtım kanallarımıza, iş ortaklarımıza ve bizlere varlıklarını ve geleceklerini emanet eden güven duyan müşterilerimize teşekkürlerimi sunuyorum”.