Groupama’nın yeni sağlık uygulaması Healpy sayesinde 6 kişi özgürlüğüne kavuştu

Groupama, Healpy uygulaması ile başlattığı “Her Adım İyilik” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nde (TOFD) gerçekleştirilen törenle ilk olarak 6 adet akülü sandalye bağışladı. Kısa bir süre önce başlatılan projede, bugüne kadar 6 bin kullanıcının attığı 300 milyon adım ihtiyacı olan kişilerin özgürlüğü oldu.

Groupama’nın, sağlıklı yaşam alanında rehberlik veren ve herkese açık olan yeni mobil uygulaması Healpy ile birlikte başlatılan “Her Adım İyilik” sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nde gerçekleştirilen törende 6 akülü sandalye ihtiyaç sahipleriyle buluştu.

Törende konuşma yapan Groupama Sigorta Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Çağrı Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Frederique Guegan Tayar; “İlk olarak Groupama Sigorta adına böyle bir proje içerisinde yer almaktan gurur duyuyorum. Kısa bir süre önce başlattığımız Healpy uygulaması ile hayat bulan “Her Adım İyilik” projesi kapsamında 6. akülü sandalyemizi bağışladığımız bugün sizinle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Healpy uygulaması, başladığı günden bu yana 17 bin kişi tarafından indirildi ve aktif 6 bin kullanıcısı mevcut.Atılan her adımın ihtiyacı olan kişilere umut olduğu projede bu zamana kadar toplam 300 milyon adım atıldı, bu da ekip olarak bizi çok heyecanlandırdı. Ayrıca ilk üç kullanıcının 6 milyon adım attığı projeye acentelerimizin de desteği büyük. Hedefimiz önümüzdeki dönemde daha çok kullanıcıya ulaşarak adım sayısını arttırmak” dedi.

Dernek olarak birçok çalışmanın altına imza attıklarını belirten Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Kurumsal İletişim Sorumlusu Tuğçe Akgün şunları söyledi; “TOFD olarak engellileri her alanda hayata kazandıran projelerin içerisinde yer alıyoruz. Sosyal anlamda ise Groupama Sigorta’nın başlattığı “Her Adım İyilik” projesi içerisinde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Healpy uygulamasında başlatılan proje kapsamında atılan adımlar sayesinde bağışlanan her akülü sandalye bir engelli için hayata atılmak, yaşamak demek. Sıradan atılan her adım başka birisinin özgürlüğü demek. Bu nedenle derneğimiz adına Groupama Sigorta’ya kıymetli bağışları için çok teşekkür ediyor, bol bol adım atalım, her adım bir iyiliğe dönüşsün diyoruz.”

Healpy uygulaması kişileri sağlıklı bir yaşam ve günlük hareketlerinin artması için yürümeye motive ediyor. Uygulamaya ücretsiz kayıt olmak ve i-health ya da google fit entegrasyonu ile adımların toplanmasına izin vermek yeterli. Ayrıca Healpy’de toplanan adımlar uygulamanın “Adım Adım Sağlık” menüsünde yer alan “Her Adım Bağış” alanından takip edilebiliyor.