Google’dan sağlık sigortası start-up’ı Oscar’a 375 milyon dolarlık yatırım

Google’ın çatı şirketi Alphabet, sağlık sigortası start-up’ı Oscar Health’e 375 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Bloomberg’in haberine göre, CEO Mario Schlosser ve Josh Kushner, (Donald Trump’ın baş danışmanı ve damadı Jared Kushner’ın kardeşi) tarafından 2012 yılında kurulan şirketin bu son yatırımdan sonra piyasa değeri 3,2 milyar dolara yükseldi.

Oscar’a başlangıçta, Alphabet girişim sermayesi Capital G ve sağlık bilimleri şirketi Verily yatırım yaptı. Sözkonusu ek yatırımla birlikte, yeni bir ürün olan Medicare Advantage’ın 2020’de piyasaya sürülmesine odaklanan altyapıyı genişletmek ve güncellemek için daha fazla fon sağlanmış oldu. YouTube’un eski CEO’su Salar Kamangar da bu yatırımla Oscar yönetim kuruluna katılacak.

Schlosser, Wired’e verdiği demeçte, “Alphabet, şirketin daha fazla arkasında olmak istediği sonucuna varmıştır. Bu bizim için fantastik; çünkü son altı yıldır inşa ettiğimiz çekirdek modele tam anlamıyla odaklanmamıza izin verecek. Yani, teknolojiyi kullan, verileri kullan, tasarımı kullan, çok farklı bir şey inşa etmek için insani bir yaklaşım kullan. Ek yatırım bizim bunu yapmamızı sağlıyor.”

Sağlık sigortası start-up’ı Oscar Health, müşteriye duyarlı sağlık verileri sunarak, sağlık sigortası konusundaki teknoloji anlayışı, müşteri odaklı yaklaşımı nedeniyle takdir gördü. Oscar, sigortalılara 7 gün 24 saat doktorla telefon yoluyla görüşme imkanı sağlayarak ve hem bireylerin hem de işletmelerin kendilerine uygun sigorta planları bulmasına yardımcı oluyor.