Generali Sigorta’nın toplam yatırım portföyünde 2.3 milyon TL’ik artış  

Generali Sigorta, 2018 yılının ilk yarıyılına ait sonuçlarını açıkladı. Şirket, yılın 6 aylık döneminde 140 milyon 791 bin TL prim elde ederek, prim üretimini geçen yıl aynı dönemine göre yüzde 37 artırdı. Generali Sigorta’nın toplam yatırım portföyü büyüklüğü ise 2.3 milyon TL’ik artış ile 12.6 milyon TL olarak gerçekleşti. 

Trafik sigortasında hedefin 3 katına ulaşıldı 

Genel olarak tüm branşlarda 2017’ye göre artış elde eden şirket, 2017’de yürürlüğe giren Riskli Sigortalar Havuzu’ndan gelen bildirimlerin de etkisiyle trafik sigortası branşında hedeflenen üretimin 3 katına ulaşıldı ve ilk altı aylık dönemde 22.4 milyon TL ekstra üretim gerçekleşti. Hasar prim oranı ise bütçelenen orandan yüzde 11 düşük oldu. Yarıyıl sonuçlarına göre oto dışı brüt prim 2017’de 51.1 milyon TL iken 2018’de 59.9 milyon TL’ye ulaştı. Artışın sebebi, yangın branşında edinilen yeni kurumsal ve KOBİ müşterileri olurken, özellikle seyahat sağlık sigortası projesi sayesinde ise önemli sayıda poliçe artışı elde edildi.

Maurizio Pescarini: “Öncelikli hedefimiz disiplinli büyüme” 

Generali Sigorta’nın önceliğinin disiplinli büyüme olduğuna değinen CEO Maurizio Pescarini, 2018 yılına son derece olumlu başladıklarını belirterek, şöyle dedi: “2017 şirketimiz için başarılı çözümlerimiz ve projelerimiz ile birçok alanda sigortacılık sektöründe öncü olma yolunda sağlam adımlar attığımız bir yıl olmuştu. 2018’de ve gelecekte ise ana hedefimiz ilk akla gelen sigorta şirketi olmak. Tüm çalışmalarımız ve yatırımlarımız bu amaç doğrultusunda şekilleniyor. Gelecek 6 ayda da karlılık hedefi çalışmalarına devam ediyoruz, kasko trafik ve yangın branşlarında büyüme hedefini tutturmak amacı ile ilerliyoruz” dedi.