Generali varlık yönetim şirketi Sycomore’u satın alıyor  

İtalyan sigorta şirketi Generali, Sycomore Asset Management’ın hissedarları ile şirkette çoğunluk hissesi elde etmek ve stratejik ortaklığa girmek için görüşmelere başladığını duyurdu. Intelligentinsurer’de yer alan habere göre, merkezi Paris’te bulunan Sycomore, Temmuz 2018 tarihi verilere göre 8.3 milyar € ‘nun üzerinde varlığa sahip bağımsız bir varlık yöneticisi. Önerilen ortaklık kapsamında, Sycomore, Generali Investments Partners’ın Avrupa’nın bir numaralı butik platformu olma hedefinde etkili olacak. Generali grubu Sycomore’un çoğunluk hissesine sahip olacak, Sycomore’un kurucuları ise hissedar olmaya devam edecek. Sycomore ekibi, firmanın stratejisini ve operasyonlarını bağımsız olarak yürütmeye devam edecek. 

İtalyan sigortacıya göre, stratejik ortaklık Generali ve Sycomore arasındaki mevcut iş ilişkisi ve stratejik uyum üzerine kuruluyor ve özellikle Sycomore’un uluslararası genişlemesinin hızlandırılması ve perakende için özel tekliflerin geliştirilmesi yoluyla gelir sinerjileri için önemli bir potansiyel sunmayı hedefliyor. 

Generali’nin varlık ve servet yönetimi CEO’su Timothy Ryan konuyla ilgili olarak, “Sycomore ile ortaklık kurarak, yenilikçi yatırımla sunduğumuz teklifi zenginleştirebileceğiz. Sigorta ve bireysel müşterilerimize yönelik çözümler, sürdürülebilirlik ve sorumlu yatırımlar konusundaki odaklarımızı ve kapasitemizi güçlendireceğiz” dedi.