Bereket Sigorta ile Tarım Kredi Kooperatifleri münhasırlık sözleşmesi imzaladı

Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik ve Hayat ile Tarım Kredi Kooperatifleri münhasırlık sözleşmesi imzaladı.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Groupama ile münhasırlık anlaşmasının 1 Ağustos tarihi itibarıyla sona ermesi üzerine Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik ve Hayat’la yeni bir anlaşma imzaladı. Anlaşmayla birlikte bin 625 acente Bereket Sigorta portföyüne dahil oldu. Böylelikle Bereket Sigorta acente ağını yurt çapında genişletti.

Yapılan anlaşma gereği Tarım Kredi Kooperatifleri’nin portföyünün aktarılmasıyla birlikte üretim hacminin 1 milyar TL düzeylerine ulaşacağını belirten Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Mahmut Güngör, “Tarım Kredi Kooperatifleri ve acentelerimiz aracılığıyla TARSİM poliçeleri satışı gerçekleştiren Bereket Sigorta Türkiye’deki ikinci  tarım sigortası şirketi haline gelecek ve Türkiye’de tüm sektörün kesmiş olduğu her iki tarım poliçesinden biri  Bereket Sigorta üzerinden işlem görecek” dedi.

Yüzde 100 büyüme hedefi

Diğer branşlarda da Tarım Kredi Kooperatifleri’ndeki mevcut potansiyeli maksimum düzeyde işleneceğini vurgulayan Güngör, “En az yüzde 100’lük bir artış beklemektedir. Bu artışın yıllar itibariyle artarak devam etmesi hedeflenmektedir. Bereket Sigorta yanı sıra Bereket Emeklilik ve Hayat’la münhasırlık anlaşmasıyla Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından çiftçimize destek amaçlı kullandırılacak kredilere endeksli olarak büyüme gösterecektir. Ayrıca anlaşmanın ardından Bireysel Emeklilik Sistemi’nde de mevcut Tarım Kredi Kooperatifleri personelinin ve uygun şartları taşıyan kooperatif ortaklarının da sisteme dahil edilmesi sağlanacaktır” diye konuştu.

Tarım sektöründeki verimliliği artıracak

Münhasırlık anlaşmasının iki taraf içinde verimi artıracağını kaydeden Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, “Anlaşmanın ardından Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik ve Hayat’ın da mevcut olan saha personel yapısıyla Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarına düzenli olarak ziyaretler gerçekleştirilerek bilgilendirmeler yapılacak. Ayrıca Tarım Kredi Kooperatifleri ortakları için diğer dağıtım kanallarından farklı olarak özel sigorta ürünleri kurgulanacak ve kooperatif acenteleri aracılığı ile ortakların sigortalanması sağlanacaktır. Kısacası hem sigorta sektörü hem de markalar için önemli olan bu anlaşma ile sektördeki verim artırılacak ve sistemli bir büyüme neticesinde Bereket Sigorta piyasada adından söz edilen bir şirket haline gelecektir” dedi.

Tarım kredi aktif sorumluluk üstlenecek

Bereket Sigorta’nın devralacağı portföyün önemine dikkat çeken Poyraz, “Bereket Sigorta’nın gelişmesinde sadece Bereket Sigorta değil, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, bölge birlikleri ve kooperatiflerinin yanı sıra diğer şirketleri de aktif sorumluluk üstlenecek. Hareketli, karşılıklı bir etkileşimin olduğu ve birbirimizden güç aldığımız, birbirimize güç verdiğimiz, koordineli bir yapı oluşturacağız. Bu şirketler topluluğunun bu anlamda önemli bir katkısının olacağını düşünüyorum. Tarım Kredi olarak köklü bir geçmişimiz var, kültürümüz, geleneğimiz var. Bu gücü en verimli şekilde kullandığımız takdirde Bereket Sigorta ilklerin arasında yer alacaktır” şeklinde konuştu.