Her 2 KOBİ’den biri sigortasız

Generali Sigorta’nın Baş Genel Müdür Yardımcısı Patrick Savre, Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelerin %99’unu oluşturan KOBİ’ler ve sigorta istatistikleri hakkında detaylar sundu. Patrick Savre, Türkiye’de toplam katma değerin %55’ini yaratan, toplam ciroda %62 ve toplam istihdamda %73’lük bir oranla pay sahibi olan KOBİ’lere ait veriler incelediğinde, her 2 KOBİ’den birinin sigortasız olduğunu belirtti. İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Antalya’da faaliyet gösteren KOBİ’lerin sigortanlanma özelinde öne çıkan iller olduğuna değinen Savre, mevcut ekonomik durumun önümüzdeki dönemde KOBİ’lerin sigortalanma oranlarını düşürebileceğini belirtti.

Mal varlığını güvence altına alan işletmelerin daha uzun süre yaşamını devam ettirebildiğini belirten Savre, %73 oranında sağladıkları istihdamla ve ülke ekonomisindeki ağırlıklarıyla KOBİ’lerin; yangın, sel, dahili su, yer kayması, enkaz kaldırma, iş durması, 3. şahıs sorumluluk, işveren sorumluluk, mali sorumluluk gibi birçok teminattan yararlanabileceklerini ve işletmelerini güvence altına alabileceklerini hatırlattı.

Generali Sigorta’nın KOBİ’ler özelindeki poliçeleri ve sundukları hizmetler ile ilgili de bilgi veren Patrick Savre; “Generali Sigorta olarak KOBİ’ler özelinde sürekli araştırmalar yapıyor ve dünyada ilk 5 küresel sigorta şirketi arasında yer alan Generali Grubu’nun tercrübesinden faydalanıyoruz. Mevcut ürünlerimizi, her şirketin ihtiyaç duyduğu modülerlik önerisine göre revize ediyoruz. Gerek gördüğümüz durumlarda yaptığımız risk analiz çalışması sonrasında işletmelere almaları gereken önlemler hakkında bilgiler vererek faaliyetlerini, operasyonlarını daha bilinçli olarak yerine getirmelerini sağlıyoruz. Generali özelinde, örneğin bir kaza veya yangına sebebiyet verebilecek riski azaltabilecek noktalar hakkında danışmanlık yapmak misyonumuzun bir parçası durumunda. KOBİ sigortası, kaza sonucu oluşabilecek durumlar veya sel gibi durumlarda iş sürekliliğini garanti eder ve bu şirketler adına gerçek bir rekabet avantajıdır.” dedi