Aviva CEO’su Mark Wilson görevinden ayrılıyor

İngiliz sigorta devi Aviva, 2013 yılından bu yana CEO’luğunu yapan Mark Wilson ile yollarını ayırıyor. Şirket yeni CEO arayışlarına başladığını duyurdu. Aviva’dan yapılan açıklamada Wilson, Nisan 2019’a kadar grupta kalacak ve planlı ve düzenli geçişe yardımcı olacak. İç ve dış adaylar göz önünde bulundurulduğunda, halef arayışı da başladı. Sürecin önümüzdeki dört ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Wilson, Ocak 2013’te Aviva’nın CEO’su oldu. Aviva’nın dönüşünü sağlamak için getirildi. Yönetim kurulu ve Wilson, geri dönüşün başarılı bir şekilde tamamlandığını ve yeni liderliğin grubun gelişiminin bir sonraki aşamasına geçme zamanı geldiğini açıkladılar. Aviva, 2018’de yüzde 5’in üzerinde bir büyüme oranıyla faaliyet karı hedefini gerçekleştirme ve 2020 yılına kadar şirket hisse başına kârın yüzde 55-60’ını temettü dağıtım oranına ulaştırmayı hedefliyor.

Geçiş dönemi boyunca Aviva yönetim kurulu, şu anda Aviva’nın icracı olmayan başkanı olan Adrian Montague’den üst düzey yönetim sorumluluklarını üstlenmesini ve üç yönetici direktörden bir başkan komitesine başkanlık etmesini istedi.  Andy Briggs (CEO, İngiltere Sigorta), Thomas Stoddard (CFO) ve Maurice Tulloch (CEO, Uluslararası Sigorta). Yeni CEO’nun atanmasından sonra, Montague, icracı olmayan Aviva yönetiminin rolüne dönecek. Herhangi bir direktörün şart ve koşullarında ise değişiklik olmayacak.
Adrian Montague: “Yönetim, altı yıl boyunca Aviva’da başardığı şey için Mark’a teşekkür etmek istiyor. Gruba katıldığı zamandan çok daha güçlü bir durumda bırakıyor. Aviva şimdi finansal olarak güçlü ve sağlam kazanç artışı sağlıyor. Stratejik gelişmemizi hızlandırmak ve hissedar değerini arttırmak için daha fazla yol var. Mark ile aynı fikirdeydik, Aviva’nın tüm potansiyelini ortaya çıkarmasını sağlamak için yeni bir liderin doğru zamanı.” dedi.

Wilson ise şunları söyledi: “Aviva’ya katıldığımda şirket sağlıksızdı. Aviva bugün çok farklı. Elde etmek istediklerime ulaştım ve şimdi yeni şeylere geçmem tam zamanı.” diye konuştu.