ERGO, Rusya hayat sigortacılığı pazarından çıktı

Reasürans devi Munich Re’nin bir parçası olan ERGO Group AG, Rusya’daki hayat sigortası işine veda ediyor. Anlaşma fiyatını açıklamaksızın satışı açıklayan ERGO, alıcı Rosgosstrakh ile bir satın alma anlaşması imzaladığını açıkladı. Rus Rosgosstrakh, ERGO Life Russia’nın hisselerinin% 100’üne sahip olacak ve şirketin tüm iş gücünü, müşteri portföyünü ve BT sistemlerini devralacak.

Rosgosstrakh, hayat sigortası dünyasına yeniden girmeye karar veren bir Rus hayat dışı sigorta şirketi.

ERGO International AG’nin CEO’su Alexander Ankel, “Rusya’daki ERGO hayat işimiz, Rosgosstrakh için yeni iş stratejisi doğrultusunda hayat sigortası pazarına dönüş yolunda mükemmel bir eşleşme. Bizim için anlaşma, uluslararası iş optimizasyon stratejimizi daha da ileri götürmek için başka bir mantıklı adım.” dedi.

30’u aşkın ülkede temsil edilen ERGO, uluslararası iş faaliyetlerini stratejik uygunluk, pozisyon ve pazar temyizinde sürekli olarak yeniden değerlendirdiğini açıkladı. Şirket, gereksinimlerini karşılayamayan şirketlerin satılabileceğini bildirdi. ERGO, ERGO Life Russia’nın mülkiyetindeki değişikliğin mevcut müşterilere olan yükümlülükleri etkilemeyeceğine dair güvence de verdi.