ERGO, Rusya’daki hayat şirketini Rosgosstrakh’a satıyor

Alman sigortacı ERGO Group, Rusya’daki şirketi ERGO Life’ın % 100’ünü Rus sigorta şirketi Rosgosstrakh’a satıyor. ERGO resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, taraflar satış konusunda halihazırda bir anlaşma imzaladılar ve anlaşmanın düzenleyici makamların onayına tabi olduğu belirtildi.
Anlaşmaya göre Rosgosstrakh, personel, müşteri portföyü ve BT sistemleri dahil olmak üzere tüm ERGO Life’ı kontrol altına alacak. ERGO International AG’nin Genel Müdürü Alexander Ankel, “Rosgosstrakh bizim için Rus sigorta pazarında etkileyici bir geçmişe sahip mükemmel bir yatırımcı.. Rusya’daki hayat işimiz, yeni iş stratejisine göre, hayata geri dönmeye çalışan şirket olan Rosgosstrakh için ideal bir çözüm. Bu anlaşma bizim için uluslararası işletmelerin optimizasyon stratejisini daha da ileriye götüren bir adım” diye konuştu.

Rosgosstrakh Genel Müdürü Nikolaus Frai ise, “2021 stratejimize dayanarak, bu yılın başında, hayat piyasasına mümkün olan en kısa sürede geri dönmemiz gerektiğine karar verdik. ERGO Life’ın satın alınması, büyümemizi hızlandırmamıza ve Rusya’da milyonlarca müşterimize Otkrytıe Grubu bankalarından ve kendi dağıtım kanallarımız aracılığıyla ürünler sunabilileceğiz.” şeklinde konuştu.