Anadolu Sigorta’dan Levent Sönmez “En Etkin 50 CMO” arasında

Türkiye’nin en etkin 50 CMO’su açıklandı. Fortune Türkiye ve DataExpert işbirliği ile yapılan araştırma sonuçlarına göre hazırlanan listede Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez de yer aldı. Günümüz tüketim toplumu ve markalar arasında sürdürülebilir ilişkinin yaratılmasında büyük etkileri olan CMO’ların yükselen değerine dikkat çekmek amacıyla yapılan araştırma kapsamında adayların kritik başarı kriterlerindeki performans göstergeleri incelendi.

Türkiye’nin alanında en saygın araştırmalarından biri olarak kabul edilen En Etkin 50 CMO listesinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Levent Sönmez, “Rekabette fark yaratabilmek kuşkusuz pazarlama fonksiyonunun başarısıyla mümkün. Biz de, özellikle dijital pazarlama dahil en etkin ve çağdaş pazarlama araçlarını kullanarak tüketiciyi anlıyoruz. Bu da onların ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılayacak ürünü ortaya çıkarmamızı sağlıyor. Ürünü doğru hedef kitleye ulaştırmak yine pazarlamanın ana çalışma alanı. Müşteri memnuniyetinden sorumlu olan pazarlama birimi, her işleviyle şirketler için hayati önem taşıyor. Dolayısıyla bunun yönetimi de aynı oranda başarıyı belirliyor. Anadolu Sigorta olarak pazarlama yönetimine verdiğimiz önemin bir karşılığı ve ekip arkadaşlarımın başarısının sonucu olarak bu listeye seçilmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
En Etkin 50 CMO ödül töreni, 20 Kasım Salı günü Hilton Istanbul Bomonti Hotel’de düzenlenecek CMO Summit 2018’de gerçekleşecek.

Levent Sönmez hakkında

Türkiye’nin En Etkin 50 CMO’su listesinde yer alan Levent Sönmez, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümünden 1985 yılında mezun olduktan sonra sırasıyla Marmara Üniversitesi&Maine University “Çağdaş Yönetim Teknikleri” Lisansüstü ve “SITC (Swiss Re) Marine Insurance” eğitim programlarını tamamladı. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli eğitim programlarına katılmış olan Levent Sönmez, ayrıca “Chartered Insurance Institute / London Dip. CII” derecesine sahip. Anadolu Sigorta’daki kariyerine, 1991 yılında başlayan Levent Sönmez, 2008 yılından bu yana ise Pazarlama ve Müşteri Yönetimi Müdürlüğünün de bağlı olduğu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstleniyor.