AXA’nın 9 aylık geliri 76 milyar Euroya ulaştı

Fransız sigorta devi AXA, globalde 9 aylık performansını açıkladı. AXA CFO’su Gérald Harlin tarafından açıklanan 9 aylık rakamlarda grubun Solvency II oranı % 200 ve toplam gelirleri % 4’lük bir artışla 75.8 milyar euroya ulaştığı belirtildi.

insurancebusinessmag’da yer alan haberde Gérald Harlin, dokuz aylık performansı yalnızca şirketin operasyonlarının gücü değil, aynı zamanda AXA’nın basitleştirilmiş işletim modelinin uygunluğu olarak adlandırdığı bir örnek olarak tanımladı. Harlin, “Özellikle, sağlık, koruma ve P & C ticari hatlar işlerimizin devam eden dinamizmi ile tercih edilen segmentlerimizde güçlü bir üst çizgi büyümesi kaydettik. Öte yandan Eylül ayında, dönüşüm yolculuğumuzun önemli bir kilometre taşı olan XL Grubu satın alımını tamamladık” diye konuştu.

Grubun, Fransa’da 2017’nin aynı dönemine göre gelirleri 2018 yılı ilk 9 ayda % 5 artışla 18,9 milyar euro, Avrupa’da % 3 artışla 29 milyar euro, Asya’da %4 artışla 6.6 milyar euro, ABD’de % 2 artışla 12.1 milyar euro, Uluslararası pazarda ise yaklaşık% 4 artarak yaklaşık 5 milyar euro olduğu bildirildi.Grubun diğer iştirak gelirleri de %4 artışla 4.4 milyar euro gelir elde etti. ABD’de üçüncü çeyrekte güçlü bir toparlanma kaydedildiğini açıklayan AXA, Avrupa’da İtalya ve İspanya’daki yüksek satışlardan destek alındığını, Asya’da, Hong Kong ve Japonya’da büyüme sağlandığını, Meksika ve Türkiye’de de güçlü bir performans sergilendiğini belirtti.

Harlin, “Çeyrekte, Liverpool Futbol Kulübü’yle küresel sigorta partneri olarak bir ortaklık kurduğumuzu duyurduk ve Interbrand tarafından arka arkaya on yıl boyunca 1 numaralı küresel sigorta markası olarak tanınıyoruz. Müşterilerimize sürekli güvenleri için teşekkür etmek istiyorum ve çalışanlarımıza, dağıtımcılarımıza ve ortaklarımıza güçlü bir şekilde destekleri ve bağlılıkları için minnettarım.” dedi.