MAPFRE, sigortacılıkta dijital dönüşümü gençlerle paylaştı

MAPFRE Sigorta, yeteneklerin kariyer portalı olarak bilinen Top Talent tarafından düzenlenen, TalentFest’18 kapsamında gençlerle bir araya geldi. 5 Kasım Pazartesi günü MAPFRE Sigorta Genel Müdürlük binasında düzenlenen “Sigortacılığın Dijital Dönüşümü” başlıklı etkinliğe, üniversitelerin üçüncü ve dördüncü sınıflarında okuyan öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Etkinlik hakkında bilgi veren MAPFRE Sigorta İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Necla Aksoy, gençlerin sektörlerine ve şirketlerine gösterdiği ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. MAPFRE Sigorta’nın çok genç bir ekip olduğuna dikkat çeken Aksoy, “Türkiye genelinde 800’ün üzerinde çalışan ve 2 bin 500 acenteyle hizmet veren şirketimizde çalışanlarımızın yaş ortalaması 35. Üstelik bunun yüzde 25 gibi çok önemli bir oranını 30 yaş altı çalışanlarımız oluşturuyor. Biz MAPFRE Sigorta olarak gençlerle çalışma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Bugün üniversite öğrencilerinin buluşmamıza gösterdiği ilgi de gençlerin önümüzdeki yıllarda sektörümüzde önemli adımlar atacağının, özellikle dijital dönüşümde bizlere ilham vereceğinin bir göstergesi oldu” dedi.

Necla Aksoy: Sürdürülebilirlik, çeşitlilik ve dijital dönüşüme odaklandık

“Dijital Dünyada Şirket Kültürü” başlıklı bir konuşma gerçekleştiren Necla Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü, “MAPFRE Sigorta olarak sacayaklarını sürdürülebilirlik, çeşitlilik ve dijital dönüşümün oluşturduğu bir şirket kültürüyle geleceğe yönelik adımlar atıyoruz. Dijital dönüşüm bizim için, şirketimizin her noktasını etkileyen ve değiştiren entegre bir süreç. Bunun altında konumlandırdığımız dijital dönüşüm ofisi, inovasyon ofisi ve değişim yönetimi ofisi ile çok sayıda proje yürütüyor ve bunu hem işimizin hem de kültürümüzün bir parçası haline getiriyoruz. Pek çok sektör gibi sigortacılık da dijital dönüşümü baz olarak kendini geliştirmeli. Bu dönüşüm artık bir ayrıcalık değil, şirketlerin var olması, büyümesi ve gelişmesi için bir zorunluluk. Çok yakın bir gelecekte yalnızca dönüşüme ayak uydurmuş ve öncülük eden şirketleri konuşacağız. O nedenle gençlerin bu dönüşümü takip etmeleri ve iş hayatına atılır atılmaz adapte olmaları büyük önem taşıyor.”

“Sigortacılığın Dijital Dönüşümü” etkinliğinde ayrıca, MAPFRE Sigorta İnovasyon Lideri Serra Kayalıoğlu “Sigortacılık ve İnovasyon”, İnternet Sigortacılığı ve Dijital Pazarlama Direktörü Angel Rodriguez “Dijital Dönüşümün Sigorta Sektörüne Etkisi” ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Ercan Eryaşar “Siber Riskler” konulu sunumlar gerçekleştirdi.