55 yaş üstündekiler seyahat sigortasında doğru beyan vermiyor

Yeni araştırmalar, 55 yaş üstü seyahat edenlerin endişe verici bir oranının, seyahat sigortası satın alırken akıl sağlığı sorunlarını bildirmediklerini ortaya koydu.

İngiltere merkezli uzman tıbbi seyahat sigortası AllClear’dan elde edilen veriler, 55 yaşın altındakilerin yüzde 17’sinin sigorta şirketlerine ruhsal sağlık sorunları bildirdiklerini, buna karşın 55 ila 64 yaş arasındakilerin ise yalnızca yüzde 10’unun, 65’ten 74’e ve 75 yaşın üzerindekilerin de sadece yüzde ikisi bu bildirimi yapıyor. itij.com’da yer alan habere göre, araştırmada depresyondan klostrofobiye kadar, otuz farklı ruhsal sağlık durumu öne çıktı.

Öte yandan AllClear tarafından belirtilen Ulusal Sağlık Servisi istatistiklerine göre, 65 yaşın üzerindeki insanların beşte biri depresyondan muzdarip. AllClear’ın CEO’su Chris Rolland, “Yaşlı insanlar zihinsel sağlıkları hakkında geleneksel olarak daha az rahatlar ve bu da seyahat sigortası ararken sorun olabiliyor.Sonuçların ortaya çıkması korkunç olabilir, çünkü beyanda bulunmamak, bir iddia durumunda bir poliçeyi geçersiz kılabilir. Ruh sağlığı hakkında daha fazla konuşmaya başlamalıyız ve endüstrinin insanların uzmanlık sigortasını nerede bulacağını bilmesi için daha fazlasını yapması gerekiyor. ” diye konuştu.

Araştırma, Akıl Sağlığı ve Zihinsel Sağlık Politikaları Enstitüsü’nün, zihinsel sağlık sorunlarından muzdarip olanlar için seyahat sigortasının fiyatlandırılması ve kullanılabilirliğini gözden geçirme konusundaki güçlü ifadeleriyle çok ciddi bir şekilde dile getiriliyor.