Servet Gürkan, ODTÜ için İstanbul Maratonu’nda koştu

JLT Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Servet Gürkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından 11 Kasım 2018 Pazar günü (dün) “Sağlıklı Yarınlara Koş İstanbul” temasıyla düzenlenen 40. İstanbul Maratonu’nda, İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği ekibinde yer alarak 10 km’lik parkurda koştu.

1978 yılı ODTÜ mezunu olan Servet Gürkan, İstanbul ODTÜ Mezunları Derneği’nin “Hocam Burs İçin Koşuyoruz” bağış kampanyasına destek amacıyla yer aldığı koşuyu tamamlayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen madalyayı boynuna taktı.

Servet Gürkan, kendi adını taşıyan sitesinde 40. İstanbul Maratonu’na katılmasıyla ilgili duygularını anlatan yazısında şu ifadelere yer verdi: “Dün sabah 6.00 da büyük bir heyecan ile uyandım. Kendimi sanki bir sınava girecekmiş gibi heyecanlı yeni bir işe başlayacakmış gibi mutlu hissettim. Bir aydan beri hazırlığını yaptığım 40.İstanbul Maratonu’na katılıyordum. Bu dördüncü katılışımdı İstanbul Maratonu’na.
Maraton koşusuna ODTÜ’de okuyacak akıllı zeki çocuklarımıza burs sağlamak amacıyla katılıyordum. Benim sağlayacağım bir miktar bağışla belki de bir iki öğrenci sıkıntı çekmeden ailelerine yük olmadan ODTÜ gibi Dünyanın ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisinde eğitim görebilecek ve önce ülkemize hatta dünyaya yararlı bir kişi olarak yetişecekti. Bizler amatör ve yaşını almış kişiler 40 km lik maratonun 3.etabı olan 10 km bölümüne katılıyorduk; zaten fazlasını yapmamız da mümkün değildi. Büyük bir coşkuyla başladı Koşu. Kah koşarak kah yürüyerek şarkılar türküler eşliğinde Altunizade’den Eminönü’ne geldiğimde ayaklarımda derman kalmasa da mutluluğum ve görevini yapmış insanların duyduğu huzur ile sanki halen koşabilecekmiş gibi hissediyordum. Hele birde madalyamı boynuma taktıklarında duyduğum kıvancı ve sevinci anlatamam.”