Kaliforniya orman yangınlarıyla boğuşuyor

Morgan Stanley’in tahminlerine göre, Kuzey Kaliforniya’da yaklaşık 110.000 dönümlük alanda etkili olan ve 6.700’den fazla eve hasar veren orman yangınında sigortalı zararları, toplam ekonomik kayıplarla birlikte 2 milyar dolar ile 4 milyar dolar arasında olacak. insurancejournal’da yer alan habere göre, Perşembe günü Butte County’deki Paradise kentini yok eden orman yangını Kaliforniya’nın tarihindeki en yıkıcı orman yangını olarak kayıtlara geçti. Orman yangını kuvvetli rüzgarla hızla yayıldı. Morgan Stanley’in tahmini, Paradise için yaklaşık 200.000 $ değerindeki ortalama mülk değerinin yanı sıra, bölgedeki yüksek sigorta penetrasyonunun standart ev sahipleri poliçeleri kapsamındaki yangın kayıplarına dayanıyor.

Yaklaşık 2.000 yapıyı tahrip eden 2015 yılındaki Valley orman yangınında 1 milyar dolar sigortalı zarar olurken, 2017 yılındaki Tubbs orman yangınında ise 600.000 $ değerinde fiyatları olan 5,636 yapıyı tahrip etti ve 8 milyar dolar sigortalı zarar gerçekleşmişti.

Yetkililer Camp Wildfire için henüz bir neden açıklamamış olsa da, enerji tedarikçisi Pacific Gas ve Electric Company (PG & E), bölgedeki elektrik hatlarının yangının ateşlenmesinden kısa bir süre önce sorun yaşadığını bildirdiği için inceleme altında olduğunu belirttiler. PG & E ekipmanının hatalı olması durumunda, Kaliforniya yasalarına göre, şirket ihmalden tüm zararlardan sorumlu olacak, yani sigortacılar zararların tüm etkilerinden kurtulabilecekler.

Genel olarak, Morgan Stanley, 1958’de, özellikle Kasırgası Michael’ın 10 milyar dolara kadar olan potansiyel endüstri kayıplarından sonra orman yangınlarının ortalama dördüncü çeyrek felaket kayıplarından daha yüksek olacağını, ancak bunların çoğu sigortacılar için yönetilebileceğini açıkladı. Morgan Stanley ayrıca, iki yıl üst üste önemli miktarda doğal yangın kaybı meydana geldikten sonra, sigorta endüstrisinin bu doğal tehlikenin beklenen riskini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini ve bunun da daha yüksek fiyatlandırmaya ve düşük risk maruziyetine yol açabileceğini öne sürdü.