Çinli dev Ping An, teknoloji yatırımlarına para akıtacak

Çinli sigorta devi Ping An, önümüzdeki on yıl içinde fintech ve medtech alanlarında yatırımlarını büyük ölçüde artırmayı planladığını açıkladı. Investor Day’de konuşan şirketin Operasyon Direktörü Chen Xinying, Ping An’ın önümüzdeki 10 yıl içinde, bu alanlarda bugüne kadar yaptığı 7 milyar dolar yatırımı ikiye katlamanın ötesinde, finansal ve tıbbi teknolojilere yönelik araştırmalara yaklaşık 14.4 milyar dolar harcayacağını söyledi.

Ping An’ın Genel Müdür Yardımcısı, Operasyon Direktörü Chen Xinying, şirketin yapay zekâ (AI), blockchain ve bulut bilişim alanındaki gelişmelerini beş “ekosistem” e yönlendirmeyi planladığını söyledi. Bu ekosistemleri, finansal hizmetler, sağlık hizmetleri, otomotiv hizmetler, gayrimenkul hizmetleri ve akıllı şehir hizmetleri olarak sıraladı.

Ping An, teknolojiye son 10 yılda yapmış olduğu yatırımlardan, bir gün içinde işlenebilecek otomatik sigorta talepleri ve AI tarafından desteklenen bir sağlık hizmetleri platformu da dahil olmak üzere halihazırda faydalanıyor. Şirket ayrıca, finansal bulut platformu Ping An Cloud’un Çin’de faaliyet gösteren türünün en büyük ve en yaygın kullanılan platformu olduğunu da iddia ediyor.