Ageas’dan Hindistan’da satın alma

Türkiye’de Aksigorta’nın ortağı olan Brüksel merkezli sigorta şirketi Ageas, Hint hayat dışı sigorta şirketi Royal Sundaram General Insurance Co. Ltd.’nin (RSGI) sermayesinin yüzde 40’ını 209.4 milyon ABD dolarına satın aldığını duyurdu. RSGI, Hint genel sigorta pazarında motor ve sağlık sigortasına odaklanan ilk 10 şirket içinde yer alıyor.Ageas yaptığı açıklamada, şirketin ülke çapında 5,600 temsilcilik ağı, 700 şubesi ve bankalarla ve diğer dağıtım ortakları ile online ve çevrimiçi ilişkiler ağı ile genişletilmiş dağıtım yeteneklerinden yararlandığı ifade edildi.

Satın almanın, Ageas’ın faaliyet gösterdiği hızlı büyüyen pazarlardaki faaliyetlerini özellikle hayat dışı sigortalara odaklanarak genişletme stratejisine uyduğu belirtildi. Satın almanın düzenleyicilerin onayına tabi olduğu ve 2019’un ilk yarısında tamamlanmasının beklendiği ifade edildi. Satın alma tamamlandıktan sonra, Ageas, RSGI’nin sermayesinin yüzde 40’ını elinde tutacak, Sundaram Finance Ltd., yüzde 50’lik bir paya sahip olacak ve diğer hissedarların yüzde 10 payı olacak.

2018 yılının geride kalan 9 ayında RSGI, 321 milyon euro (361,4 milyon $) prim üretti. Şirket 2015 ile 2018 yılları arasında yıllık ortalama yüzde 19’luk ve net kârda yüzde 55 büyüme elde etti.