Cigna’dan Sınır Tanımayan Doktorlarla insani yardım ortaklığı

Sağlık sigortası devi ABD’li Cigna, en çok ihtiyaç duyulan yerlerde tıbbi ve beslenme yardımı sağlamak için uluslararası insani yardım kuruluşu olan Sınır Tanımayan Doktorlar ile güçlerini birleştirdi. Cigna, böylelikle en çok ihtiyaç duyulan alanlarda yaşamı değiştirecek projelerin finanse edilmesine ve inşa edilmesine yardımcı olacak bir program başlattığını duyurdu. Cigna, ortaklığın hizmet ettiği kişilerin sağlığını, refahını ve güvenliğini artırma misyonunun bir parçasını oluşturduğunu açıkladı.

Cigna çalışanları tarafından onaylanan ortaklığın bir parçası olarak yapılacak ilk proje, Nijerya’da ciddi yetersiz beslenmeye maruz kalan 256 çocuğa tedavi sağlamak olarak açıklandı. Cigna, sürmekte olan çatışmaların neden olduğu gıda kıtlığı, şu anda Nijerya’da Borno ve Yobe eyaletlerinde yaşayan insanlar için önemli bir sorun olduğundan, desteğin bu etkilenen bölgelerdeki çocukların tıbbi olarak iyileşmesi için gerekli tedavileri sağlamaya yardımcı olacağını belirtti.

Cigna Avrupa CEO’su Phil Austin, “Bu, içinde yer almamız gereken bir hayli ödüllendirici bir projedir ve tüm Avrupa işgücümüzün desteklerini göstermek için bir araya geldiği bir şeydir. Sınır Tanımayan Doktorlar, tıbbi ve beslenme bakımının dışlanmasından muzdarip olanların ölçülebilir bir değere sahip olmalarına yardım etmek için dünyanın dört bir yanında yürütülen çalışmalara katkıda bulunuyorlar ve bu nedene katkıda bulunmak gerçek bir onur ”dedi.

Sınır Tanımayan Doktorlar’dan Elena Martínez ise, “Binlerce insan uzun zamandır en temel sağlık hizmetlerine erişemeden çok tehlikeli koşullarda Kuzeydoğu Nijerya’dan kaçtı. Hayatta kalmak için uluslararası yardımlara büyük ölçüde bağımlılar. Cigna gibi şirketlerin desteğine sahip olmak, bu nedenle ihtiyaç duyulan insani yardım tıbbi yardımını sunmamızı sağlıyor.” şeklinde konuştu.