İklim değişikliğine karşı sigorta devlerinden önemli imza

Birleşmiş Milletler, iklim riski değerlendirme araçlarını geliştirmek için 16 küresel reasürans ve sigorta şirketi ile ortaklık kurdu. UN Environment’ın Finans Girişimi (UNEP FI), 16 büyük, küresel sigorta şirketi ve reasürör grubuyla, yeni nesil risk değerlendirme araçlarının geliştirilmesini sağlayacak bir ortaklık geliştirdiğini duyurdu. UNEP FI, ​​bunun, üye sigortacıları ve reasürörlerin, mevcut olan en ileri ve ileriye dönük iklim senaryolarını içeren en son iklim bilimini kullanmasını gerektireceğini belirtiyor.

Söz konusu üye re / sigortacılar, Allianz, AXA, IAG, Intact Financial Corporation, Länsförsäkringar Sak, MAPFRE, MS & AD, Munich Re, NN Grubu, QBE, Sompo Japan Nipponkoa, Storebrand, Swiss Re, TD Insurance, The Co-operators ve Tokio Marine&Nichido.

BM Çevre Şefi Erik Solheim: “Kuşaklar için sigorta sektörü, riski anlayarak, azaltarak, fiyatlandırarak ve taşıyarak toplumun erken uyarı sistemi ve risk yöneticisi olarak hizmet etti. Onun mesajı şu anda yüksek ve açık. İklim değişikliği riski yoğunlaşıyor ve dünyadaki toplulukların ve ekonomilerin güvencesizliği için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Dengesiz bir dünya, toplumun karşılayamayacağı bir bedeldir. Bu nedenle BM Çevre, riskleri anlamak ve azaltmak, iklim eyleminde görülmemiş iş fırsatlarını yakalamak ve sigortalı, esnek ve sürdürülebilir bir dünya sağlamak için önde gelen sigorta şirketleri ile çalışmaktadır. ”dedi.

UNEP FI, ​​küresel ısınmayı 1.5 ° C’ye sınırlamak için gereken hızlı ve acil eylemleri vurgulayan Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) son raporunu not etti. UNEP FI’ya göre, üye sigorta grubu pilotluk yapacakları araçlar ve göstergeler geliştirecek ve bu da sigorta portföylerindeki iklim kaynaklı fiziksel ve geçiş risklerini daha iyi değerlendirmek ve anlamak için en son senaryo analizini içerecek.

Ortaklık ile ilgili duyuruda ayrıca, sigorta şirketleri ve reasürörlerin de büyük yatırımcılar olsa da, bu girişimin çekirdek sigorta portföylerinde ve ürünlerinde iklim risklerinin değerlendirilmesine odaklanacağı belirtildi.