Black Friday’de tazminat talepleri % 20 oranında artıyor

Black Friday, tatil alışveriş sezonunun başlangıcını işaret edebilir, ancak sigorta şirketleri de hasar mevsiminin başlangıcı olarak görüyor.
İngiltere’de Co-op Insurance tarafından sağlanan verilere göre motor branşı sigortalarda tazminat taleplerinin Black Friday’in içinde yer alan hafta sonunda yüzde 20’den fazla bir oranda fazla arttığını gösteriyor. Black Friday yılın en büyük satış günü olarak kutlanıyor ve mağazalar düzenli olarak indirimler sunuyor. Bu, alışveriş çılgınlığı trafikte yoğunluğu da sahne oluyor.
Co-op’un verilerine göre alışverişlerdeki telaş daha yüksek oranda trafik kazasına, çarpışmaya ve hırsızlığa yol açıyor. Veriler, Kara Cuma döneminde tazminat taleplerinin 2015’ten bu yana% 21’den fazla artış gösterdiğini ortaya koyuyor. Co-op Insurance’da tazminat birimi yöneticisi Ian Kershaw, “Kara Cuma’da İngiltere yollarında daha fazla trafiğe yol açıyor ve bu nedenle de giderek artan sayıda kaza yaşanıyor. Maalesef, yılın bu zamanındaki çarpışmalarda bir artış görüyoruz, bu nedenle sürücülere yollarda olduklarında daha fazla dikkat göstermeye çağırıyoruz.” dedi.