MAPFRE’den “Şirketim 360º” ile KOBİ’lere özel danışmanlık

MAPFRE Sigorta, sektörde bir ilke imza atarak KOBİ’lere yönelik danışman satış modeli “Şirketim 360º”ı hayata geçirdi. Kısa süre önce lansmanı yapılan proje hakkında bilgi veren MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Alfredo Muñoz, “Müşterilerimize yönelik bir değer sunma hareketi olarak tanımladığımız “Şirketim 360º” ile KOBİ’lerin faaliyet gösterdikleri sektör özelinde karşılaştırmalar ve analizler yaparak sigortalılık indeksini ölçümlüyor ve ortaya çıkan sigorta ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerileri geliştiriyoruz” dedi.

Uzun vadeli bir kazanım girişimi kurguladık

MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Alfredo Muñoz, İspanya, Portekiz ve Meksika’dan sonra sistemi kullanan dördüncü ülke olduklarını belirtti. Şirketim 360°’ın müşterilerine yönelik bir değer sunma hareketi olduğunu söyleyen Muñoz, “KOBİ’lere, sektörleri hakkında detaylı analizler, içinde bulundukları durumu net bir şekilde ortaya koyan raporlar, iyileştirme planları ve çözüm önerileri sunuyoruz. Şirketim 360°’ı uzun vadeli bir kazanım girişimi olarak kurguladık çünkü KOBİ’lerin ihtiyaçları her an değişiklik gösterebiliyor. İşletmenin vazgeçilmezi olan bir sistem, belki bir yıl sonra tamamen iş yapış süreçlerinin dışında kalabiliyor. Bunun yanında sektörde yaşananlar, rekabet ortamı, dijital dönüşüm gibi etkenler de KOBİ’lerin ihtiyaçlarını değiştiriyor. Biz de bu süreçte KOBİ’lerin yanında olarak en yenilikçi çözümlerle hizmet sunuyoruz. Sektörde bir ilke daha imza attığımız için mutluyuz” diye konuştu.

Şirketim 360° nasıl çalışıyor?

Şirketim 360°’ın ilk aşamasında KOBİ’ler, firmanın risklerini, ihtiyaçlarını tespit etmeye yönelik olarak MAPFRE Sigorta tarafından hazırlanan anketi dolduruyor. Cevaplar doğrultusunda MAPFRE Sigorta’nın uzman kadrosu, müşteriye özel kişiselleştirilmiş risk haritası çıkararak müşteriye bu tespitlere yönelik detaylı bir rapor sunuyor. Risk haritasında tespit edilen eksikliklere göre hazırlanan teklif sunumuyla tamamlanır. Teklif aşamasının ardından firmanın ve sektörün detaylı analizleri, çözüm önerileriyle birlikte aktarılarak KOBİ’lerin büyüyüp gelişmesine destek sağlanıyor.