Özkan Kaymak yaşamını yitirdi

Emektar sigortacı, satış, pazarlama ve iletişim uzmanı, “Satı$ A$ktır!” kitabının yazarı Özkan Kaymak (81) hayata veda etti. Kaymak’ın cenazesi bugün öğlen Levent Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Üsküdar Bülbülderesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

1937 yılında İzmir’de dünyaya gelen Özkan Kaymak, İstanbul’da Saint Benoit Fransız Koleji ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Fransa ve Hollanda da pazarlama ve halkla ilişkiler ihtisası yapan Kaymak, daha sonra Philips, Halk Sigorta, İmtaş ve İmtaş Hayat ile Emek Sigorta şirketlerinde pazarlama, satış ve tanıtım faaliyetlerinden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev aldı.

As Hayat Sigorta şirketinde kurucu genel müdür, Foreks Şirketler Grubu ve Ekinciler Holding de pazarlama ve tanıtım danışmanı olarak görev alan Özkan Kaymak, satış ve tanıtım alanlarında getirdiği yeniliklerle tanındı.

“Satı$ A$ktır!” adlı bir kitabı olan ve çeşitli mesleki, psikolojik, felsefi konular ve özellikle müşteri beklentileri/istekleri üzerinde kapsamlı çalışmaları ve deneyimleri bulunan, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyeliği de yapmış olan Özkan Kaymak, birçok şirket, banka ve eğitim merkezinde seminer ve konferans verdi.

Özkan Kaymak, kolej ve üniversite yıllarında hafif batı müziği dalında kendi ismini taşıyan gurubuyla yaptığı sahne, konser ve radyo programlarıyla da tanınmıştı.