Sigorta Tatbikatçıları 60’ncı yıldönümünü kutladı

Sigorta Tatbikatçıları Derneği (STD) 60’ncı kuruluş yıldönümünü kutluyor. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu akşam Milli Reasürans’ta düzenlenen kokteylde SDT üyeleri ve sigorta sektörü temsilcileri bir araya geldi.

Etkinlikte, sigorta sektörüne ve STD’ye katkı sağlamış kıdemli sigortacılarla yapılan söyleşilerden oluşturulan ve Quick Sigorta’nın sponsorluğunu üstlendiği film gösterisi yapıldı. Film gösteriminin ardından kıdemli STD üyelerine birer plaket verildi.
STD’nin 60’ncı yıl gecesi, Türk müziği sanatçısı Kamuran Akkor ve Korosu’nun verdiği konserle sona erdi.

STD, “Sigorta Tatbikatçıları Cemiyeti” adıyla, Haluk Akan, Turhan Avşar, Yaşar Aybek, Melih İsfendiyar, Ali Neyzi, Aziz Önen, Adnan Özberk, İlham Saner, Nurettin Somer, Faruk Seven, Fahiman Şakarcan, Ömer Yalnızoğlu, Nurettin Yamanlar, Osman Yücesan tarafından 1958 yılında kuruldu.

Dernek, Türkiye’de sigortacılığın gelişmesine katkıda bulunmak ve dünya uygulamaları ile ilgilileri buluşturmak amacıyla, araştırma, konferans, panel gibi çeşitli etkinlikler düzenliyor. STD bu kapsamda, 2009 yılından bu yana Uluslararası İstanbul Sigorta Konferansı’nı gerçekleştiriyor.