Generali’nin yeni stratejik planına Moody’s’ten olumlu not

İtalyan sigorta devi Generali’nin yeni 3 yıllık stratejik planı, borç azaltma ve daha fazla kazanç çeşitlendirmeyi hedeflediği için Moody’s Investors Service’teki analistlere göre genel olarak kredi açısından olumlu olarak değerlendirildi.

Sigortacı geçen hafta ‘Generali 2021’ büyüme planını açıkladı ve 2018 yılı için tüm finansal ve endüstriyel hedeflerini tutturduğu iddiasında bulundu. Yeni strateji ile Generali önümüzdeki üç yıl içinde Avrupa pazarlarına, perakendeciliğe ve KOBİ müşterilere, entegre varlık yönetimi tekliflerine ve fiziki dağıtımına
odaklanacak.

Moody’s, Asya ve Latin Amerika pazarlarındaki büyümenin yanı sıra Generali’nin varlık yönetimi işinde sağladığı kazanç çeşitliliği ve hisse geri alımlarına güvendiği için planı olumlu bir şekilde değerlendirdiğini duyurdu. Generali aynı zamanda borç miktarını 2021 yılına kadar 1,5 milyar euro ile 2 milyar euro arasına düşürmeyi planlıyor. Moody’s, aynı zamanda Generali’nin borç ödeme gücünün, güçlü sermaye üretiminden yararlanmasını bekliyor.