Quick Sigorta’dan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne çıkarma

Quick Sigorta üst yönetiminin Gaziantep’de gerçekleştirdiği toplantıda, Gaziantep , Kilis, Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren 100 ü aşkın Quick Sigorta Acentesine, banka teminat mektubu yerine kullanılabilecek Quick Kefalet Sigortası anlatıldı. Acentelerin büyük ilgi gösterdiği toplantıda Kefalet Sigortası başta olmak üzere şirketin yeni finansal sigorta ve diğer ürünleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen, sigortacılık alanına Quick Sigorta markası ile girdiklerini ve geçtiğimiz aylarda Turkland Sigorta’yı da holding bünyesine kattıklarını belirterek ” Quick Sigorta kısa sürede büyük bir başarı yakaladı. Dijital bir anlayış çerçevesinde çalışan ve 1600 acentesi olan Quick Sigorta 1,5 yıl içinde 2.5 milyon poliçeyi aşan bir performans gösterdi. Bu başarının en önemli kahramanı da siz acentelerimizsiniz. Sizlerin desteği ile bu başarıyı yakaladık. Quick Sigorta’dan bağımsız olarak faaliyet gösterecek olan Turkland Sigorta ise yakın bir zamanda yepyeni bir yapılanma ile karşınızda olacak. Enerji, Eğitim ve Inşaat alanında yatırımları olan Maher Holding aynı zamanda banka dışı finans alanında büyüyecek grubumuz teknoloji alanında da yatırım çalışmalarını sürdürüyor finans alanında sürekli yeni ürün ve yatırımlarla büyüyeceğiz dedi.

Kredi Skorlama şirketinin yatırımlarını tamamlamak üzere olduklarını belirten CEO Levent Uluçeçen , nihai hedeflerinin rating yani derecelendirme şirketi olduğunu belirtti.

Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar ise yerli ve milli bir sigorta şirketi olarak kamu ve özel ihalelere girecek yada sözleşmeden doğan borcunu kefillendirecek şirketlere banka teminat mektubu yerine geçecek olan Kefalet Sigortası hizmetini sunmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Genel Müdür Ahmet Yaşar, acentelere kefalet sigortasını anlatarak, “Quick Sigorta yeni ekonomi programında yani orta vadeli planda da yer alan “banka dışı finans kesiminin gelişmesi” stratejisinin kendi stratejileri ile örtüştüğünü vurguladı” “Şirketimiz teminat mektubu yerine geçen kefalet sigortalarını Türkiye’de ilk defa olarak Anadolu’nun emrine sundu. Dolayısıyla bizim tacirlerimiz, kobilerimiz Anadolu da sadece bankalara mahkum durumda olmayacak. Kefalet senedini de alarak hem ihalelerinde hem de sözleşmelerinde banka teminat mektubu yerine geçen kefalet senedini kullanabilecekler” diye konuştu.

“Yerli bir sigorta şirketi olarak ülkemize borcumuz olan bu ürünü piyasaya sunduk” diyen Yaşar, kobilerin, tacirlerin bankalardaki kredilerini nakdi kredi olarak kullanabilmeleri için çalıştıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:“İşadamlarımız bankalardaki kredi limitleriyle iş makinesi alabilsinler istihdam oluştursunlar. Yatırımlara sevk etsinler ama gayri nakdi olarak kullandıkları teminat mektuplarını da gelsinler bizden alsınlar. Uygun koşullarla ve onlarla ihalelere girsinler. Yani onlar işlerini yapsınlar biz onlara kefil olalım. Bu hem yeni ekonomi programında yer alan hem de yerli ve milli bir sigorta şirketi olarak ülkemize borcumuz olan bu ürünü piyasaya sunduk.”

“Piyasaya yeni bir kredi limiti tahsis etmiş olduk”

Enflasyonla topyekün mücadelede yüzde 10 konut sigortası indirimi gibi aslında temelde çok fazla fayda sağlamayacak bir ürün yerine taşın altına ellerini koymak istediklerini ifade eden Yaşar, “Reel ekonomiye, tacirlerimize, kobilerimize gerçek manada katkı sağlayacak kredi ürününü piyasaya sunduk. Dolayısıyla piyasaya yeni bir kredi limiti tahsis etmiş olduk. Bunu da tacirlerimizin kullanımına seve seve sunuyoruz” dedi.

“Kefalet Sigortası ile artık sigortacılar bankacılık yapacak”

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sunulan Kefalet Sigortası ile ilgili bilgi veren Ahmet Yaşar, bu ürünün sektörde büyük heyecan yarattığını belirterek ” Bu urun sayesinde üreten kesimin kredi limitlerini yatırıma yönetmelerini sağlıyoruz. Bankaların verdiği teminat mektubu yerine geçen bu ürünü yatırım yapmak isteyen insanların kullanımına sunduk. Bildiğiniz gibi bankalar sigorta ürünlerini satarak, sigortacılık alanında faaliyet gösteriyordu. Şimdi ise bizim acentelerimiz bankacılık alanında faaliyet gösterecek. Bu urun aynı zamanda acentelerimiz için daha fazla müşteriye ulaşmak için bir firsat” dedi.

“Quick Sigorta sektörde ilkleri uyguluyor”

Ahmet Yaşar “Geçtiğimiz ay Q PORT başta olmak üzere Quick Sigorta Dijital iklimini oluşturan uygulamalarımız 133 ülkeden 4700 şirketin katıldığı yarışmada Avrupa birincisi seçildi.” dedi.

Toplantı sonrasında görüşlerine başvurduğumuz acentelerden Hasan Ali Gözükara “Quick Sigorta’nın sektörde ilkleri uyguladığını , finansal sigortaların Anadolu kaplanlarının ve kobilerinin hizmetine sunulmasının banka teminat mektubu yerine acenteler tarafından kefalet sigortası satılabilmesinin büyük bir devrim olduğunu Hemşehrimiz, Maher Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdemoğlu , Maher Holding CEO su Levent Uluçeçen ve Quick Sigorta Genel Müdürü Ahmet Yaşar’ın bu ülke topraklarını karış karış bilen insanlar olarak yaptıkları işi iyi bildiğini belirterek “benim bu akşam ki izlenimim bu grup yakında bir banka sahibi olur” dedi.

Toplantıya katılan Acentelerin ortak görüşleri ise şöyleydi ; “Acenteler için yepyeni finansal ürünler sunan Quick Sigorta’nın acentelerin büyümeleri ve gelirlerini artırmada kısa sürede ortaya koyduğu performansın bundan sonra gidilecek yolun bir göstergesi olduğunu “ belirterek “Quick Sigorta ‘nın yerli bir şirket olarak İstanbul ve Gaziantep Şehir merkezinde büyük arazi yatırımları yapmasının da yeni müjdelerin habercisi olduğunu düşünüyoruz”

Acentelerin yeni ürünler konusunda sorularının cevaplanması ile sona eren toplantı sonrasında görüştüğümüz Quick Sigorta Acenteler Direktörü Halil Alaeddinoğlu ise dijital altyapi sayesinde sadece poliçe ve prim üretimi değil çok farklı alanlarda da büyük işlere imza attıklarını belirterek ” 1,5 yıl içinde 7000 acente başvurusu aldık 1600 acente kuruluşu gerçekleştirdik. Bunu üzerinde bizzat çalıştığımız ve Q PORT adını verdiğimiz acente platformu sayesinde yapabildik. Bu platform sürekli olarak geliştiriliyor ve sirket-acente iletişiminde büyük kolaylık sağlıyor. Artık dijital dönemdeyiz, işlerimizi eskisi gibi yürütemeyiz. Daha verimli olmak zorundayız” dedi.