SkorVeri, Taxit ürünü ile işletmelerin alacaklarını sigortalıyor

2015 yılında ağırlıklı olarak sigorta sektörüne yönelik çözümler sunmak amacıyla kurulan finansal teknoloji şirketi SkorVeri, Taxit ismini verdiği ürünü ile geleneksel elden taksitli alışverişi, teknoloji ve sigorta desteği ile harmanlayarak yeni bir ödeme kurgusu oluşturdu. Bu kurguya göre nihai tüketici kendisi için en pratik ödeme yöntemini seçebilirken, satıcı firma ise alacağının sigortalı olması nedeniyle alacak stresinden kurtuluyor.

Yapılan açıklamada, SkorVeri, Taxit ürünüyle, eğitimden beyaz eşyaya kadar geniş bir yelpazede yer alan işletme sahiplerinin potansiyel müşterileri için, teknolojik altyapısını kullanarak pek çok kaynaktan gelen veriyi analiz ederek skorlamakta ve uçtan uca satış yönetimi sağlıyor. SkorVeri, ülkemizde taksitli satışların ödeme sadakati veri tabanını oluşturan ve işleyen ilk ve tek firma.

Taxit ürününü kullanan işletmeler, yapılan satışlara istinaden tanzim edilen kefalet sigortası poliçesi ile alacak riskini sıfırlarken aynı zamanda dilerlerse bu poliçeleri çalıştıkları finansal kurumlara teminat olarak gösterebilmekte ve kendilerine finansal kaynak yaratabiliyor.

Sundukları hizmetler ve finansal teknolojilerle ilgili SkorVeri Genel Müdürü Dinçer Aydoğdu, “Taxit ürünüyle finansal geçmiş, sigorta geçmişi, müşterinin varlıkları, aktif borçları, ödeme performansı ve sosyal medya geçmişi gibi pek çok kaynaktan gelen veriyi analiz ederek skorlama yapıyoruz. Bu projeye başlarken elimizde bankacılık verileri dışında bir istatistik yoktu. Ancak daha sonra dolandırıcıların en iyi bildiği şeylerden birinin kredi notu manipülasyonu olduğunu gördük. O noktada diğer kaynaklara odaklanmamız gerektiğini anladık. 100’ün üzerinde farklı veri kaynağından veri almamızın sebebi budur.”şeklinde konuştu.

Aydoğdu: “Taxit ürünümüz, kimlik doğrulama ile fraud check, skorlama ile istihbarat, arama ve sms destekli tahsilat takibi hizmeti ve olası ödenmeme durumunun yönetilmesini sağlayan hasar destek modüllerini de içinde barındıran tam bir çözümdür. Sadece istihbarat bile ele alındığında işletmeler geleneksel yöntemlerle ortalama 3 iş gününde yaptıkları istihbaratı bu ürün sayesinde 5 dakikada müşteri karşılarındayken tamamlayabilmektedirler. İşletmelerin üstündeki dolandırıcılık önleme, istihbarat ve tahsilat takibi Taxit tarafından sağlanmaktadır, ödenmeme riski ise sigorta şirketinin teminatı altındadır.” diye ekledi.

Açıklamada, perakende sektöründe açık hesap kullanan 1000’den fazla firma ve bunların 5000’den fazla mağazası aktif olarak Taxit ürününü kullandığı ve bu sayının her geçen gün arttığı belirerek, Skor Veri’nin sadece sigorta sektörüne yönelik çözümler üreten bir işletme olmayıp bireysel skorlama alanında tüm sektörlere yönelik projeler üretmeye devam ettiğinin altını çizildi.