859 bin aile ve 1 milyon konut Ziraat Sigorta güvencesinde

Ziraat Sigorta ile Ziraat Hayat ve Emeklilik’in Genel Müdürü Cenk Kurt, “Ailem Ziraat Güvencesinde Sigortası” ürünleri ile 859 bin aileyi, “Özel Konut ve Eşya Paket Sigortası” ürünleri ile 1 milyon konutu Ziraat güvencesi altına aldıklarını söyledi. Ziraat Sigorta ile Ziraat Hayat ve Emeklilik’in Genel Müdürü Cenk Kurt grubun hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu. Ziraat Sigorta ile Ziraat Hayat ve Emeklilik’in sigortacılık faaliyetleri kapsamında sağladığı teminatlar ile ekonominin sürdürülebilirliğine katkıda bulunurken özellikle bireysel emeklilik planlarının tasarrufları artırma fonksiyonu ile de ülke bilançosuna katkı sağladığının altını çizen Cenk Kurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu itibarla, tasarruf oranlarımızın artırılması ve bu yolla ekonomimize, sermaye piyasalarımıza uzun vadeli fonların kazandırılması noktasında Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılımın teşvik edildiği bir dönemde büyüme ivmesini hızla sürdüren sektörde katılımcı sayısı ve fon büyüklüğü açısından pazar payımızı artırmak öncelikli hedefimizdir.”
Ziraat Finans Grubu ile entegre bir yapıda çalışmayı sağlayacak süreçleri ve uygulamaları geliştirmeyi önceliklendirdiklerini de ifade eden Kurt, “Dijital kanalların geliştirilmesi, satış süreçlerinin geliştirilmesi, veri yönetim süreçlerinin etkin yönetimi ve müşterilere özelleştirilmiş ürünlerin sunulması hususunda çalışmalarımız yürütülmektedir” dedi ve şu bilgileri verdi:
“Ziraat Sigorta olarak geniş ürün yelpazemizle müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaya devam ediyoruz. Şirketimiz, banka sigortacılığı olarak adlandırılan bankasürans alanında yüzde 32 oranındaki pay ile sektör liderliğini devam ettirmektedir. Ekim ayı sonu itibarıyla bankasürans iş modeli ile 1.830 milyar TL prim üretimi gerçekleştiren Şirketimiz 4 milyon poliçe ile 2.2 milyon sigortalımıza hizmet sunmaktadır. Bununla beraber Ekim ayı sonu itibarıyla Ailem Ziraat Güvencesinde Sigortası ürünümüz ile 859 bin aileyi, Özel Konut ve Eşya Paket Sigortası ürünlerimiz ile 1 milyon konutu Ziraat güvencesi altına almış bulunmaktayız.”
“Türkiye’nin en önemli projelerinin de sigortacısı olduk”
“Halkımızın sigorta ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilen ve poliçe sayıları ile de bunu kanıtlayan marka haline gelmiş bireysel ürünlerimizin yanında geçtiğimiz sene Türkiye’nin en önemli projelerinin de sigortacısı olduk. Dünyada da dev 3.Köprü, İstanbul Havalimanı, tünel ve otoyollar gibi projelerin sigorta poliçesini düzenlemekten gurur duyuyoruz. Bunun yanı sıra yüzde 55.5 pazar payı ile tarım sigortaları (TARSİM) alanında sektör lideri olan Ziraat Sigorta, 2018 yılı Ocak-Kasım döneminde 1.069 milyon TL tutarında prim üretimi gerçekleştirdik.”
“Ürünlerimizi sürekli güncelliyoruz”
“Sunduğumuz tüm sigortacılık ürünlerinde içerik ve teminat bakımından zenginleştirilmiş ürünler sunmak ana prensibimizdir. Örnek vermek gerekirse 3. şahıslara verilebilecek zararları teminat altına alan Zorunlu Trafik Sigortası ürününde bile çok düşük maliyetler ile sigortalılarımıza Trafik Asistans Teminatı yanında seçilebilecek İhtiyari Mali Mesuliyet, Hukuksal Koruma ve Ferdi Kaza teminatları eklendi. Ürünlerimizin teminatlarını değişen müşteri ihtiyaçlarını dikkate alarak sürekli güncelliyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucunda müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilmek üzere oluşturduğumuz yeni kasko sigortası ürünümüz ile farklı teminat alternatifleri sunarak marka bazında yaklaşık yüzde 25 oranında fiyat avantajı sağladık. Daha da önemlisi ülke bilançosunu da dikkate alarak eşdeğer yedek parça kullanılmasını ön plana çıkarttık”.
Cenk Kurt, şirketi geleceğe taşıyacak, sürdürülebilirliği sağlayacak çalışmalarını ise “Odak noktasını süreçlerin verimli hale getirilmesi ve dijitalleşme oluşturmaktadır. Operasyonel süreçlerde robotik programların kullanılması ve dijital kanalların geliştirilmesine 2019 yılında da devam edeceğiz.” sözleriyle özetledi.