Acıbadem Sigorta ile Aegon’dan stratejik iş birliği

Acıbadem Sigorta ve Aegon Emeklilik ve Hayat, özel sağlık sigortacılığı alanında stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. 1 Aralık 2018 tarihinde imzalanan bu iş birliği anlaşması ile daha çok kişiye bireysel sağlık sigortası hizmeti sunulması ve pazarın büyümesi hedefleniyor.

24 Aralık günü her iki şirket yöneticilerinin bir araya geldiği kutlamada Aegon tarafından ilk sağlık poliçesi Uğur Tozşekerli adına kesildi. Böylelikle, Aegon, gelişmiş dağıtım kanalı ile pazarlama ve satış faaliyetlerini sürdürürken; planlanan iş birliği modeline göre, sağlık ürünlerine yönelik operasyonel ve altyapısal hizmetler ile bu ürünlerin sigorta risklerinin devrine ilişkin desteğini, Türkiye’deki en büyük sağlık hizmeti sağlayıcılarından biri olan Acıbadem Sigorta’dan almaya başladı.

Acıbadem Sigorta ve Hayat Sigorta A.Ş. CEO’su Gökhan Gürcan, süreci, “Sağlık ve sigortacılık sektörüne karşı verdiğimiz önemin bir yansıması olan senCard Üyelik Programı ile tüm konsantrasyonumuz sigortacı kimliğimizin dışındaki değer önermelerimizi tek bir ekosistemde bir araya getirmek ve en nihayetinde, tüm paydaşlarımızın “sağlıklı ve mutlu yaşam danışmanı” olabilmektir. İşte bu amaçla en güçlü olduğumuz yönlerimizi prestijli sigorta şirketleri ile paylaşan, onların da kendi bilgi birikimlerini bizimle paylaşmasına vesile olacak senCard Üyelik Programı’na; sektörün güvenilir ve hizmet odaklı oyuncusu olan Aegon’un da katılmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu iş birliği ile hedefimiz sadece pazarı genişletmek ve pazar paylarımızı arttırmak değil; ezber bozan uygulamaları hayata geçirerek, ekonominin üzerindeki sağlık yükünü hafifletmektir. Aegon ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği geçişinde, birlikte daha da güçlüyüz, daha ulaşılabiliriz ve sağlık sektörüne büyük katkılar sunacağız.” sözleriyle yorumladı.

Aegon Emeklilik ve Hayat A.Ş. Genel Müdürü Uğur Tozşekerli ise, “Emeklilik şirketlerine sağlık sigortası satma yetkisi verilmesi ile değişen yeni mevzuat sayesinde, Aegon olarak sağlık sigortacılığı hizmetleri için gereken lisansı almış bulunuyoruz. Sağlık sigortacılığı alanında da ürün çeşitliliğimizi genişleterek sağlık sigortası satışı ile yeni bir döneme başlıyoruz. Sağlık sigortacılığına olan ilgimizi ve bu sektörde gerçekleştireceğimiz faaliyetler ile artıracağımız bilgi birikimimizi, Acıbadem Sigorta gibi alanında öncü bir şirketle hayata geçireceğimiz yenilikçi iş birliği modeli ile pekiştirmek suretiyle güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu iş birliğiyle, hayat sigortasında geliştirdiğimiz özel ürünlere ek olarak sağlık alanında da çeşitlilik sağlayarak daha fazla kişiye hizmet vermeyi ve sektör penetrasyonuna katma değer sağlayabilmeyi planlıyoruz. Bu iş birliğimiz vasıtasıyla müşterilerimiz, özel sağlık sigortası ürünlerini Aegon güvencesi ve kalitesi ile alırken; memnuniyet odaklı ve sürdürülebilir hizmet anlayışı ile “senCard” çatısı altında sunulan sağlık sigortacılığı operasyonlarını ve teminat güvencesini Acıbadem Sigorta ile sunacağız.” dedi.